hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

U Sisku održan seminar i otvorena izložba „Sava – susret kulture i prirode“

U prostorijama Gradskog muzeja u Sisku danas je u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Sisačko-moslavačke županije održan seminar o zaštićenim područjima, a nakon toga u vanjskom prostoru muzeja otvorena izložba Sava – susret kulture i prirode. Izložba je dio edukacijskih i pomotivnih aktivnosti projekta Sava kultura-NATURA kojeg vodi Zelena akcija, te će nakon Velike Gorice i Slavonskog Broda do 09. veljače biti otvorena za posjetitelje u Sisku, a potom preseliti u Zagreb.

Na seminaru pod nazivom Ekološka mreža NATURA 2000 – zajedno za Savu, zajedno za prirodu okupilo se dvadesetak predstavnika institucija, udruga, upravljača i korisnika područja ekološke mreže u Sisačko-moslavačkoj županiji iz različitih sektora te učenici gimnazije u Sisku. Kroz seminar su upoznati s projektom Sava kultura-NATURA, Natura područjima u Republici Hrvatskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i s upravljanjem ekološkom mrežom i mogućnošću korištenja različitih mjera kroz Program ruralnog razvoja.

Nakon seminara, u vanjskom prostoru muzeja je ravnateljica Javne ustanove Dragica Vugić otvorila izložbu. Izložba na pedeset fotografija prikazuje prirodne i kulturne vrijednosti, kao i održive prakse poput ekstenzivnog stočarenja u poplavnom području rijeke Save u Hrvatskoj. Građani će izložbu u Sisku moći razgledati do 09. veljače 2016. godine svaki dan od 08.00 do 15.30 sati, a ulaz je slobodan.

‘Sava kultura NATURA’ projekt je koji se provodi u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2011- Potpora organizacijama civilnog društva u razvoju partnerstva za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući potencijalna NATURA 2000 područja. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Nositelj projekta Sava kultura Natura je Zelena akcija iz Zagreba uz partnere - Brodsko ekološko društvo-BED, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Brodsko-posavske županije Natura Slavonica, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Zagrebačke županije Zeleni prsten i Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije.

Fotografije s otvaranja izložbe i seminara su u prilogu.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.