hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

U Puli održana edukacija o ‘zero waste’ certifikaciji

22.3.2023.  6

Zelena akcija je ovog tjedna u Puli održala predavanje o ‘zero waste’ certifikaciji za Grad Pulu i komunalno poduzeće Herculanea.

Ova edukativna aktivnost dio je projekta Communities go circular, kojem je jedan od ciljeva suradnja sa zaintersiranim gradovima i općinama na provedbi aktivnosti baziranih na ‘zero waste’ modelu smanjenja, ponovne uporabe i recikliranja otpada.

Marko Košak iz Zelene akcije, koordinator mreže zero waste gradova i općina u RH i mentor gradova u Mission Zero Academy, predstavnicima Grada Pule i gradskog komunalnog poduzeća prezentirao je proces zero waste certifikacije. Govorio je o prednostima koje donosi provedba održivog zero waste modela, kao i primjerima uspješne europske i hrvatske prakse, Prelog i otok Krk, s kojima surađuje Zelena akcija. Grad Pula pozvan je da se kandidira za proces certifikacije, na korist građana i zaštite okoliša. 

Predstavnici Grada Pula i direktor komunalnog poduzeća Herculanea, Robi Fuart, izrazili su zainteresiranost za suradnju sa Zelenom akcijom i mrežom Zero Waste Europe i nastavit će se komunikacija u tom smjeru. 

Drago nam je da Grad Pula ima ambicije slijediti najbolje hrvatske i europske prakse u gospodarenju otpadom. Nadamo da da će uskoro usvojiti zero waste strategiju i uz pomoć Zelene akcije ubrzati put prema društvu najuspješnijih praksi u EU.

Projekt ‘Communities go circular’ financiran je iz EU fondova, program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV). Partneri u projektu su Zelena akcija (Zero Waste Croatia), Zelena Istra, Zero Waste Italy, KNOF i Ekologi brez meja (Zero Waste Slovenija). Više o projektu pročitajte ovdje.

 

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.