hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Treći tjedan Jesenskog ekoseminara Zelene akcije

Ekoseminar

S obzirom da je u četvrtak blagdan Svih svetih, predavanja Jesenskog ekoseminara će se u ovom prazničnom tjednu održavati u ponedjeljak i utorak. Desila se i manja promjena u prvobitnom rasporedu pa će se predavanje o zaštiti voda održati u ponedjeljak, 29. listopada, a predavanje o održivom prometu u utorak, 30 listopada. Sva predavanja su besplatna i otvorena za sve, bez potrebe prethodne najave. Održavaju se u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu. Više u nastavku.

Predavanje o zaštiti voda održat će se u ponedjeljak 29. listopada, s početkom u 20:00 sati. Predavanje će se fokusirati na utjecaj hidroelektrana na okoliš, a sadržavat će i pregled suvremenih metoda upravljanja vodama. Predavač je dr.sc. Krešimir Žganec, asistent na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Predavanje o održivom transportnom sustvu održat će se u utorak 30. listopada, također s početkom u 20:00 sati. U uvodnom dijelu izlaganja bit će ukratko objašnjen utjecaj prometa na okoliš, dok će preostali dio predavanja biti fokusiran na moguća rješenja problema. Naglasak će biti stavljen na prijevoz u urbanim sredinama, a na taj način djelomično će se dotaknuti i problematika prostornog planiranja, čija neodrživost u Zagrebu, ali i ostalim gradovima u Hrvatskoj, je sve očiglednija. Osim toga, bit će predstavljeni i neki od načina na koji građani sami mogu djelovati kako bi smanjili negativan utjecaj prometa na okoliš. Predavač je Bernard Ivčić, voditelj Transportnog programa i predsjednik Zelene akcije

Raspored ostalih predavanja možete pronaći ovdje.

Jesenski ekoseminar organiziramo u suradnji sa zakladom Heinrich Böll.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.