hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Sretniji Božić - 23.12.2008

Vrbovecakcija

Danas su aktivisti Vrbovečke udruge mladih u suradnji sa Zelenom akcijom okončali akciju prikupljanja nekorištenih stvari, te ih simbolično, povodom Božićnih blagdana, podijelili stanovnicima od posebne socijalne skrbi s okolnih vrbovečkih područja.

Danas su aktivisti Vrbovečke udruge mladih u suradnji sa Zelenom akcijom okončali akciju prikupljanja nekorištenih stvari, te ih simbolično, povodom Božićnih blagdana, podijelili stanovnicima od posebne socijalne skrbi s okolnih vrbovečkih područja.

Aktivisti su skupljali staru odjeću, obuću, knjige, igračke i ostale stvari koje su građani smatrali nepotrebnima, te ih pakirali u božićne poklone, koje su ovog tjedna podjelili potrebitim stanovnicima. Ovakve i slične akcije potrebne su na nivou cijele države kroz cijelu godinu. Vrbovečka udruga mladih odavno provodi program društvene solidarnosti među starijim i nemoćnim stanovnicima vrbovečkog područja. Aktivistička pomoć usmjerena je na male popravke u kuci i okučnici, odlazak u trgovine, kuhanje, čišćenje i sl.

Više od 20 mladih aktivista sudjelovalo je u akciji koja je trajala više od tjedan dana, te su tako dokazali da vonoterski duh treba biti zvijezda vodilja svakog pojedinca. «Bitno je djelovati unutar lokalnih zajednica, jer se upravo tu nalaze problemi koji rijetko izlaze na povrsinu javnih događanja» -  izjavila je Anamarija Remenaric, predsjednica Vrbovečke udruge mladih. Mnoge vrbovečke obitelji odazvale su se pozivu udruga te uljepšale Božić i razveselile desetak obitelji.

«Ova je akcija simbol ne samo naše ekološke dužnosti da smanjimo posljedice konzumerizma, da kupujemo samo ono što nam je uistinu potrebno te tako stvaramo manje otpada, već i moralne društvene odgovornosti pomoći jednih drugima, posebno u današnje doba kriza, gdje mnogi nemaju ni osnovne uvjete potrebne za život» poručuje Tihana Tarandek iz zagrebačke Zelene akcije.

Re-life projekt je realiziran u suradnji sa Coop. Insieme (Vicenza - Italija) i Oko Service (Graz – Austrija)

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.