hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Šesta radionica razmjene vještina: posebno izdanje!

Milkwooders

Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u utorak 01. 05. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivisti Zelene akcije održavaju besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).

Bit skillsharea je da se okupe ljudi koji ili žele nešto naučitiili znaju nešto što mogu naučiti druge. Izbor vještina je neograničen, od sviranja instrumenata i uradi sam popravaka do kuhanja i samoobrane. Skillshare održava filozofiju slobodne razmjene znanja i vještina te DIY (uradi sam) principa.

Ova prigodna prvomajska razmjena vještina daje neke praktične odgovore na pitanje kako smanjiti potrošnju i ujedno kako do besplatne hrane :)

12:00 - 14:00 SAMONIKLO JESTIVO BILJE
Vjerojatno vam je dosta lanjskog kupusa i uvoznih tikvica s aromom dizela pa će vam biti zanimljivo da nam priroda oko nas u ovo doba godine nudi na desetke vrsta lako dostupnog, zdravog i interesantnog divljeg povrća i jestivog cvijeća. Na ovoj radionici možete naučiti prepoznati neke od češćih jestivih divljih biljaka i dobiti ideje što s njima napraviti. Posebna ponuda: slobodno donesite sa sobom uzorke biljaka koje vas zanimaju na identifikaciju!
(sudionici bi trebali biti obučeni u komotnu odjeću zbog eventualnog kratkog izleta na teren)

14:00 - 16:00 KANTARENJE
Ova radionica dokazuje kako otpad ne mora biti smeće. U otpadu se može naći svašta korisno i upotrebljivo, od građevinskog materijala do knjiga. Osim toga, dućani i tržnice redovno odbacuju sasvim jestivu hranu, a na radionici možete naučiti kako naći dobre lokacije, u koje vrijeme doći te prepoznati što je još uvijek iskoristivo.

16:00 - 18:00 UZGOJ HRANE U GRADU
Ne morate imati imanje s vikendicom, vrt pa čak niti iskustvo da biste se okušali u jednostavnom povrtlarstvu. Ova radionica pokazat će da se i na najmanjoj površini stana ili balkona može uzgajati hrana te ponuditi zanimljive ideje kako učinkovito koristiti prostor, a zemlju i vodu održivo. Također ćemo malo zamrljati prste i ponešto posijati i posaditi.

NAPOMENA:Nisu potrebne prijave.

Dođite, svratite, vidite što se radi. Ako imate neki prijedlog što bismo slijedeći put mogli napraviti ili ste sami voljni pridružiti nam se i podučavati nešto što znate ili u čemu ste dobri, rado bismo porazgovarali s vama. Vidimo se! :)

Kontakt: razmjenavjestina@gmail.com
FB stranica: https://www.facebook.com/razmjenavjestinaza
FB event: https://www.facebook.com/events/354701641253929/

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.