hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Sarkastični domjenak - Dan bez auta

Im000008

Sarkastičnim domjenkom pozvali smo građane na zagušenje grada 22.09.2006.

Na dan kad se već simbolički zatvara centar Zagreba za automobilski promet, Zelena akcija je upozorila građane simpatičnom akcijom u obliku domjenka da zatvaranje centra na jedan dan neće riješiti problem prometa u Zagrebu, jer je prometna politika postavljena na krivim temeljima. Ove smo godine kao temu izabrali gradnju garaža za automobile u širem središtu, što je svojevrsna pozivnica na povećanje automobilskog prometa, a rezultat takve politike će biti “zagušenje” grada, prometnog i dišnih sustava.

Simbolični se je domjenak održao na gradilištu podzemne garaže na Kvatriću, kod NAMA-e od 11.00-11.30 sati, gdje su svečano odijeveni aktivisti(ce) razgovarali s medijima uz sok i kekse. Medijima je upućena i prigodna pozivnica.

Umjesto u gradnju novih garaža u centru Zagreba, Grad bi konačno trebao početi provoditi sustavnu politiku poboljšanja javnog gradskog prometa, prvenstveno uvođenje boljeg sustava prigradskih željeznica, poboljšanje tramvajskog prometa, proširenje pješačke zone u centru te bolje izrađene biciklističke staze – rekla je Mr.sc. Jagoda Munić, Predsjednica Zelene akcije. Zatvoriti središte grada za automobilsko prometa na jedan dan u godini je obična lakrdija, jer bi centar trebao biti pješačka zona cijele godine, dodala je.

Za više informacija: 
Jagoda Munić́, 098 1795 690, 01/ 4813 096, 01/4813 097,
jagoda@zelena-akcija.hr

Dokumenti

Priopćenje za medije - Sarkastični domjenak - Dan bez auta

PDF 225 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.