hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Radionica “Sam(a) svoj majstor” - prijave zatvorene

Web  1

© Riperaj

Besplatna radionica „Sam(a) svoj majstor” održat će se 30. ožujka od 18 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, Zagreb). Predviđeno trajanje radionice je dva sata. Budući da je interes za sudjelovanjem na radionici bio velik, a mjesta ograničena, vrlo brzo su popunjena. No, ne brinite, bit će još prilika!

Povodom 1. Svjetskog Zero Waste dana, koji se proglašenjem UN-a održava 30. ožujka, Zelena akcija (Zero Waste Croatia Network), nacionalna koordinatorica mreže Zero Waste Europe, organizira besplatnu edukativno-praktičnu radionicu svladavanja osnovnih popravaka u kućanstvu i sprječavanja nastanka otpada. 

Kako koristiti osnovni alat, kako popraviti manje komade namještaja, što ako dođe do kratkog spoja ili ako treba stisnuti ventil za vodu, odštopati sifon, popraviti prozor, izbušiti ili zakrpati rupu u zidu? Misliš li da trebaš naučiti osnove ili želiš unaprijediti svoje znanje?

Ova radionica namijenjena je svima te je cilj osnažiti ljude u osnovnim vještinama popravljanja, ali i doprinijeti smanjenju nastanka otpada u kućanstvima. Popravljanjem i pravilnim održavanjem uređaja produžujemo životni vijek proizvoda i smanjujemo stvaranje otpada.

Broj mjesta na radionici je ograničen pa požurite s prijavom. Prijaviti se možete do 20. ožujka na e-mail: marko@zelena-akcija.hr .

© Riperaj 

Radionica uključuje teorijski i praktičan dio, a održat će ju majstor i voditelj pulske radione @Re-Geppetto, Marko Grbac Knapić, koji će iz vlastitog iskustva prenijeti osnovno znanje kao i praktične trikove.

Radionica je podijeljena na sljedeće teme:

  • Sigurnost i prva pomoć
  • Osnovni alat (čekić, kliješta, odvijači, ispitivač struje)
  • Drvenarija (alat, krpanje namještaja, održavanje drvenarije, boje, lakovi)
  • Struja (osigurači, vrste razvodnih kutija, postupanje u slučaju nestanka struje, kratki spoj, kako se ispituje osigurač, sistemom eliminacije do trošila u prekidu, zamjena žarulja, opasnost struja-voda)
  • Voda (puštanje vode, ventil za vodu, bojler, čiščenje sifona, alat za vodu, silikon, cijevi za vodu)
  • Zidovi (alat za soboslikariju, gletanje, brušenje sa šmirgl papirom, vrste papira, granulacije, bušenje i tiplanje, gipsani zidovi, provjeravanje što je u zidu od instalacija - voda, struja - prije bušenja, bušilica, vrsta svrdla, kako se buši itd.)

Dobrodošao_la! 

---

Radionica se provodi u sklopu projekta “Communities go circular” koji je financiran je iz EU fondova, program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme - CERV). Više o projektu pročitajte OVDJE.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.