hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Prosvjedna tribina "UZURPACIJA GRADA" protiv izmjena GUP-a za Donji grad i pogodovanja Hoto projektu

Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju Vas na prosvjednu tribinu protiv izmjena GUP-a za Donji grad i pogodovanja Hoto projektu na Cvjetnom trgu pod naslovom UZURPACIJA GRADA. Na tribini će biti riječi o urbanističkim, socio-kulturnim i političkim posljedicama pogubnog djelovanja gradskih vlasti.

Na tribini sudjeluju: Vjeran Zuppa, Josip Kregar, Zvonimir Maković, Vera Petrinjak-Šimek, Mladen Skreblin, Mirjana Krizmanić, Ognjen Caldarević, Frano Dulibić, Zlatko Uzelac, Bosko Budisavljević, Kresimir Galović, Hrvoje Hrabak, Ive Šimat Banov, Sanjin Dragojević, Ivanka Reberski, Marko Sancanin, Dejan Krsić, Saša Poljanec-Borić, Goran Sergej Pristas, Teodor Celakoski i drugi.

Tribina će se održati u četvrtak 12. srpnja u 17:00 sati u Novinarskom domu (kliknite ovdje za lokaciju).
Ne ostajte po strani dok se odlučuje o sudbini Vašeg grada.

Obrazloženje:

Prijedlog izmjena Generalnog urbanističkog plana, koji je već prošao prvo čitanje i koji Gradska skupština planira izglasati 19. srpnja, drastično se razlikuje od prijedloga koji se našao na javnoj raspravi u svibnju. Ovaj je postupak proveden s očitom namjerom da se obmani i prevari javnost.
Novi prijedlog, naime, omogućuje neograničenu izgradnju u donjogradskim blokovima i dozvoljava ukopavanje ulaza u podzemne garaže u pješačkoj zoni. Time su ukinute sve prepreke za potpunu realizaciju Hoto projekta na Cvjetnom trgu i uzimanje pješačke zone u Varšavskoj ulici.

Gradska je vlast izigrala vise od 50.000 građana koji su svojim potpisima na peticiju "Stop devastaciji Cvjetnog trga i Donjeg grada" jasno rekli "ne" Hoto projektu i novim javnim garažama u centru grada te zatražili proširenje pješačke zone i sudjelovanje građana u planiranju razvoja Donjeg grada.

Tribina organizirana uz potporu Heinrich Boell Stiftung.

NICIJATIVA “PRAVO NA GRAD” I ZELENA AKCIJA
kontakt: Teodor Celakoski
mobitel: 091 333 52 56
e-mail: pravonagrad@pravonagrad.org
www.pravonagrad.org | www.zelena-akcija.hr

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.