hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Projekcija filma “Izvan prostora i vremena”

Ovogodišnja kampanja “Srpanj bez plastike” započinje projekcijom filma “Izvan prostora i vremena” koja će se održati 1. srpnja u 21.30 u Dokukinu KIC u Preradovićevoj 5, Zagreb.

Okolišni filmski festival Zelene akcije, u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom, poziva vas na projekciju dokumentarnog filma cijenjenog austrijskog redatelja Nikolausa Geyrhaltera. Film je ovjenčan Velikim pečatom u Regionalnoj konkurenciji ovogodišnjeg Zagreb Dox-a, a nominiran je i za Europsku filmsku nagradu kao najbolji dokumentarni film.

Izraz "izvan prostora i vremena" odnosi se na predmete koji se nalaze gdje izvorno ne pripadaju, a takvih je predmeta mnogo na mjestima koje Geyrhalter posjećuje za potrebe ovog filma. Njegova jedinstvena slikovnost sastoji se od precizno složenih slika putem kojih dokumentira nepregledne količine otpada na našem planetu. Na svom putovanju od planinskih vrhunaca u Švicarskoj, preko obala Grčke i Albanije, austrijske spalionice otpada, Nepala i Maldiva pa sve do pustinja Nevade, autor filma prikazuje beskonačnu ljudsku borbu da se pod kontrolu stave goleme količine otpada koje svakodnevno proizvodimo. Prikupljanje, usitnjavanje, spaljivanje, pokapanje – sizifovski posao koji prividno rješava globalni problem smeća koje tiho raste.

Srpanj bez plastike započinjemo u filmskoj noti, a rasprave i edukacija na temu borbe protiv zagađenja jednokratnom plastikom nastavit će se u ostatku programa kampanje koji će biti uskoro objavljen.

Facebook događaj pronađite OVDJE

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.