hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Privremeno završena blokada Varšavske

Vars od skela

Nakon više od tri i pol godine konačno su dvije institucije, DORH i Ministarstvo kulture, reagirale na prijave Prava na grad i Zelene akcije i potvrdile nezakonitosti u projektu "Cvjetni".

U priopćenju DORH-a navodi se službeni dokument Ministarstva kulture prema kojem postoje odstupanja u prostorno-planskim dokumentima vezano za mogućnost povećanja izgrađenosti u dvorišta bloka i denivelacije, tj. izgradnje rampe, u Varšavskoj ulici. Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode dao je neistinitu suglasnost da su izmjene GUP-a vezane uz povećanje izgrađenosti u bloku i rampu u Varšavskoj u skladu s Konzervatorskom podlogom. Upravo su te izmjene GUP-a bile nužne za kasnije donošenje Detaljnog plana uređenja i izdavanje svih dozvola za projekt "Cvjetni".

Ohrabreni ovim očitovanjem institucija, završavamo s jednom fazom naše borbe u kojoj smo svojim tijelima štitili Varšavsku i prelazimo u drugu fazu u kojoj ćemo nadgledati i vršiti pritisak na mjerodavne institucije da se slučaj Varšavske raščisti do kraja. Iz Varšavske odlazimo privremeno te ćemo u slučaju početka bilo kakvih radova u ulici pozvati građane na nove blokade.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.