hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Prijavite se na trening za trenere 'Škole održivosti'

49393892757 bb9fd69156 k

Zelena akcija vas poziva da se prijavite na trening za trenere "Škole održivosti" na temu metodologije za održivi razvoj, koji se provodi u sklopu projekta „Škole održivosti – obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti“. Trening će se održati od 14. do 16. svibnja u Termama Tuhelj.

Na treningu želimo sa sudionicima podijeliti iskustvo rada Zelene akcije u radu s metodama temeljenim na transformativnom obrazovanju te podijeliti metode rada s mladima koje su se pokazale iznimno uspješnima iz našeg iskustva. Transformativno obrazovanje svoje korijene vuče iz borbe za klasnu, političku i društvenu transformaciju Latinske Amerike, te se kao metodologija uvelike razlikuje od klasičnih metoda koje nailazimo u našem obrazovnom sustavu. Cilj ovakvog učenja nije puko reproduciranje tuđeg znanja, nego učenje znanja kao društvenog procesa. Stoga, možete očekivati mnogo introspektivnih, samim tim i zahtjevnih, ali i zabavnih vježbi te rad u grupama.

Kroz bogatu metodologiju transformativnog obrazovanja, istraživat ćemo raznolik sadržaj. Razgovarat ćemo o temama dominacije i opresije, odnosu tzv. Globalnog sjevera i juga, klimatskoj i društvenoj pravdi, konzumerizmu i njegovim posljedicama, važnosti kritičkog razmišljanja i dijaloga te o intersekcionalnom, okolišnom aktivizmu koji obuhvaća kako ljudska tako i prava prirode.

Ideja treninga je okupiti oko 10 profesora_ica i edukatora_ica iz cijele Hrvatske, koji rade prvenstveno s mladima i koji su zainteresirani_e za učenje novih metodologija u kontekstu tema okolišne, društvene i ekonomske pravde te preraspodjele moći, ne samo unutar društva, nego i nas samih. Također, želimo pružiti prostor za diskusiju, promišljanje i zajednički rad.
S obzirom da se projekt odvija u partnerstvu s Klasičnom gimnazijom i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, prednost pri odabiru sudionika će imati profesori navedenih škola. Na prijavu posebno potičemo učitelje i profesore koji predaju društvenu grupu predmeta, kao na primjer: sociologija, politika i gospodarstvo, etika, povijest, geografija, itd. Metode koje ćemo predstaviti mogu koristiti i kao inspiracija profesorima i učenicima za rad na umjetničkim i društveno angažiranim projektima.

Ovim putem pozivamo i 3-4 motivirane osobe iz drugih škola, udruga i institucija da se prijave, a odabir će se vršiti putem kratke motivacije koja se nalazi u prijavnici.

Molimo vas da popunite ovu prijavnicu do 30.4.2021. Za više informacija ili eventualna pitanja, slobodno pišite na: aleksandra@zelena-akcija.hr
Smještaj će biti organiziran u jednokrevetnim sobama, a dvorana za rad je dovoljno velika da bude u skladu s epidemiološkim smjernicama za zaštitu od COVID-19, uz maksimalan vlastiti oprez.

Svi troškovi puta, hrane i smještaja od 14. do 16.5. u potpunosti će biti pokriveni od strane Zelene akcije kao organizatora (troškovi puta bit će pokriveni nakon povratka kući i nakon primitka originalnih računa, odnosno karata). U slučaju potrebe moguće je organizirati smještaj dan ranije ili dan kasnije.

Pogledajte fotogaleriju s prošlogodišnjeg treninga.

---

Ova se aktivnost održava u sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti".
Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajališta Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.