hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Prijavite se na trening za trenere 'Škole održivosti'

Banner web

Zelena akcija vas poziva da se prijavite na trening za trenere "Škole održivosti" na temu metodologije za održivi razvoj, koji se provodi u sklopu projekta „Škole održivosti – obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti“. Trening će se održati od 10. do 12. siječnja 2020. godine u Termama Tuhelj.

Na treningu želimo sa sudionicima podijeliti iskustvo rada Zelene akcije u radu s metodama temeljenim na transformativnom obrazovanju te podijeliti metode rada s mladima koje su se pokazale iznimno uspješnim iz našeg iskustva. Transformativno obrazovanje svoje korijene vuče iz borbe za klasnu, političku i društvenu transformaciju Latinske Amerike, te se kao metodologija uvelike razlikuje od klasičnih metoda koje nailazimo u našem obrazovnom sustavu. Cilj ovakvog učenja nije puko reproduciranje tuđeg znanja, nego učenje znanja kao društvenog procesa. Stoga, možete očekivati mnogo introspektivnih, samim tim i zahtjevnih, ali i zabavnih vježbi te rada u grupama.

Kroz bogatu metodologiju transformativnog obrazovanja istraživat ćemo raznolik sadržaj. Razgovarat ćemo o temama dominacije i opresije, odnosu globalnog Sjevera i Juga, klimatskoj i društvenoj pravdi, konzumerizmu i njegovim posljedicama, važnosti kritičkog razmišljanja i dijaloga te o intersekcionalnom, okolišnom aktivizmu koji obuhvaća kako ljudska tako i prava prirode.

Ideja treninga je okupiti oko 15 profesora_ica i edukatora_ica iz cijele Hrvatske, koji rade prvenstveno s mladima, i koji su zainteresirani_e za učenje novih metodologija u kontekstu tema okolišne, društvene i ekonomske pravde te preraspodjele moći, ne samo unutar društva nego i unutar nas samih. Također želimo pružiti prostor za diskusiju, promišljanje i zajednički rad.

S obzirom da se projekt odvija u partnerstvu s Klasičnom gimnazijom i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, prednost pri odabiru sudionika će imati profesori navedenih škola. Na prijavu posebno potičemo učitelje i profesore koji predaju društvenu grupu predmeta, kao na primjer: sociologija, politika i gospodarstvo, etika, povijest, geografija, itd. da se prijave. Metode koje ćemo predstaviti mogu koristiti i kao inspiracija profesorima i učenicima za rad na umjetničkim i društveno angažiranim projektima.

Ovim putem pozivamo 3-4 motivirane osobe iz drugih škola, udruga i institucija da se prijave, a odabir će se vršiti putem kratke motivacije koja se nalazi u prijavnici.

Molimo vas da popunite ovu prijavnicu do 2.1.2020. Za više informacija ili eventualna pitanja, slobodno pišite na: aleksandra@zelena-akcija.hr

Svi troškovi puta, hrane i smještaja od 10. do 12.1.2020. u potpunosti će biti pokriveni od strane Zelene akcije kao organizatora (troškovi puta bit će pokriveni nakon povratka kući i nakon primitka originalnih računa, odnosno karata). U slučaju potrebe moguće je organizirati smještaj dan ranije ili dan kasnije.

---

Ova se aktivnost održava u sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti".
Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajališta Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.