hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Pozivamo vas na posljednje predavanje ovogodišnjeg Jesenskog ekoseminara

Img 9768

U utorak 20.11. s početkom u 20:00 sati održat će se posljednje predavanje ovogodišnjeg Jesenskog ekoseminara Zelene akcije. Tema predavanja je Napuštanje fosilnih goriva i tranzicija u post-karbonsko društvo.

Na početku predavanja će biti riječi o raspoloživim količinama fosilnih goriva, o nekonvencionalnim metodama ekstrakcije i njihovog utjecaja na okoliš te o povećanju cijena energenata. Nakon toga, u okviru predavanja bit će ponuđena rješenja – usmjeravanje lokalizaciji (umjesto globalizacije) u proizvodnji energije, hrane i lokalnoj alternativnoj ekonomiji, koja će biti ili prinudna (zbog povećanja cijena) ili proaktivna. Navest ćemo i primjere već postojećih praktičnih tranzicijskih inicijativa, u svijetu i kod nas – od besplatnih popravljaona i razmjena vještina, do lokalnih valuta i urbanih vrtova.

Predavačica je Gordana Dragičević, fizičarka, aktivistica Zelene akcije i jedna od pokretačica Inicijative za urbano vrtlarstvo Parkticipacija .

Predavanje se održava u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.