hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv za sudjelovanje na Posvećenju biciklističkog proljeća 2013.

Bicpop

Pozivamo vas da svojim izlaganjem sudjelujete u radu trećeg po redu skupa o biciklima i biciklizmu koji pod naslovom "Posvećenje biciklističkog proljeća 2013." organizira Biciklopopravljaona Zelene akcije. Skup će se održati u Zagrebu 15. i 16. lipnja 2013. godine, u prostorijama udruge Zelena akcija, u Zagrebu, Frankopanska 1.

Skup je zamišljen kao kombinacija stručnog skupa s najavljenim izlaganjima uz razmjenu iskustava i razmišljanja sa zainteresiranom publikom. Cilj je skupa nastavak rasprave o nekim značajnim problemima biciklizma i načinima njihova rješavanja, a opća svrha promocija biciklizma kao načina transporta te unapređenje biciklističke kulture i prometne infrastrukture.

Ovogodišnje Posvećenje biciklističkog proljeća biti će treće po redu. Skup je već održavan 2010. i 2011. godine i ostao je prilično zapažen, kako u biciklističkoj tako i u široj kulturnoj javnosti. Prošle godine Posvećenje nije održano, a ove godine ga pokrećemo ponovo, s nadom da će postati stalni forum o biciklizmu i srodnim temama. Dobar uvid u raspon dosad raspravljanih tema te cjelokupnu atmosferu skupa može se steći iz pogleda na video snimke s Posvećenja 2010. godine, koje možete pronaći ovdje:

Kao i uvijek do sada, želja nam je da se o temama vezanim uz bicikle i biciklizam raspravlja iz perspektive što šireg raspona disciplina i struka. Izlaganja s prijašnja dva skupa kretala su se od onih posvećenih strogo tehničkim aspektima vožnje bicikla ili planiranja biciklističke prometne infrastrukture do onih koja su se bavila tematiziranjem bicikla u književnosti ili čak filozofiji. Neke od mogućih tema izlaganja su:

  • Bicikl u sportu, sportski biciklizam
  • Biciklistička kultura i biciklistička supkultura;
  • Cikloturizam, biciklističke rute, ruralni biciklizam;
  • Urbani biciklizam i gradska biciklistička infrastruktura;
  • Bicikl u umjetnosti – književnosti, likovnoj umjetnosti, muzici, filmu, kazalištu, plesu, kiparstvu, fotografiji, arhitekturi, itd.;
  • Bicikl i zdravlje – koristi, hazardi, rizici...;
  • Bicikl i tehnika – tehnički napredak i noviteti vezani uz bicikle i biciklizam;
  • Izvještaji s putovanja biciklom

Dakako, prihvatljive teme nipošto nisu ograničene na ove gore nabrojane.

Izlagački dio skupa bit će praćen i drugim aktivnostima i događajima, kao što su radionice razmjene vještina (skillshare), ručak, druženje i ostalo.

Organizator skupa je Biciklopopravljaona, komunalni biciklistički servis koji djeluje od srpnja 2009. godine pod okriljem i u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu, Frankopanska 1. U Bicikopopravljaoni građani mogu besplatno, sami ili uz pomoć volontera, popraviti i urediti svoje bicikle

Prijave se primaju do ponedjeljka 27. svibnja 2013. godine elektroničkom poštom na adresu bmagazin@gmail.com ili na telefon 095/8380-198 javite naslov svog izlaganja te predviđeno trajanje izlaganja (10 do 30 minuta, ne računajući diskusiju nakon izlaganja) kako bismo mogli na vrijeme sastaviti detaljni raspored rada skupa. Sva audiovizualna sredstva su na raspolaganju.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.