hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na seminar za novinare o obnovljivim prirodnim resursima

P5290682

Pozivamo Vas na seminar o održivom upravljanju obnovljivim prirodnim resursima koji će se održati u četvrtak 15. studenog 2012. u maloj dvorani Novinarskog doma (Perkovčeva 2, Zagreb). Seminar organizira Zelena akcija u suradnji sa Zborom novinara za okoliš, a u skopu projekta "SURE NaRe - Održivo korištenje obnovljivih prirodnih resursa" koji financira Europska komisija kroz program IPA 2009.

Teme seminara su bioraznolikost i zrak. Na seminaru ćemo usporediti najvažnije propise u Europskoj uniji i Hrvatskoj koje uređuju ove teme te na praktičnim i najnovijim primjerima iz prakse prikazati njihove utjecaje na svakodnevni život. Tema bioraznolikosti pobliže će obraditi problem smrtnosti pčelinjih zajednica i važnost pčela za održanje bioraznolikosti. U zadnjih 5 godina u Hrvatskoj je uginulo 2600 pčelinjih zajednica, što prema riječima predsjednika udruge Pčelinjak, predstavlja materijalnu štetu od oko 4,5 miljuna kuna, ali što je još važnije predstavlja neprocjenjivu opasnost za bioraznolikost. Problem izgradnje termoelektrane "Plomin C" privukao je veliki interes javnosti i svakodnevno izaziva nove kontroverze. Na seminaru ćemo obraditi problematiku izgradnje termoelektrane "Plomin C", s posebnim fokusom na utjecaj na zdravlje ljudi kroz zagađenje zraka. Detaljnije o planu rada na seminaru možete pronaći niže:

---

seminar održava se u sklopu projekta "Održivo korištenje obnovljivih prirodnih resursa – SURE NaRe" kojeg financira Europska unija.
 

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.