hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na projekciju filma "Mi pokusni kunići"

Slika zaslona 2022 05 16 14 44 58

Film "Mi pokusni kunići"

Zelena akcija vas poziva na projekciju dokumentarnog filma „Mi pokusni kunići“ (We The Guinea Pigs, 53') i na razgovor nakon filma koji će se održati 27. svibnja u Zelenoj akciji.

Vjerojatno ćemo se složiti da je neetično testirati štetnost kemikalija na ljudima. Međutim, prema mišljenju vodećih stručnjaka iskazanom u dokumentarcu "Mi pokusni kunići", upravo se to događa.

U prošlosti je jedna od dvadeset žena obolijevala od raka dojke. Danas od te zloćudne bolesti obolijeva svaka osma. Plodnost muškaraca prepolovila se u proteklih 50 godina, dok poremećaji pažnje danas zahvaćaju svako deseto dijete.

Film "Mi pokusni kunići" na primjerima tih bolesti ilustrira opasnost u kojoj se cijelo čovječanstvo nalazi zbog sveprisutnosti endokrinih disruptora. To su tvari koje štetno djeluju na funkciju našeg hormonskog sustava, a često se koriste kao aditivi u plastici.

Nakon filma, održat će se razgovor sa stručnjakinjama za kemikalije iz srpske organizacije Alhem. To je jedinstvena nevladina organizacija na ovim prostorima koja primarno djeluje na području sigurnosti kemikalija. Razgovor će moderirati Ana Mileusnić, voditeljica kampanje protiv plastike Zelene akcije.

Projekcija i razgovor održat će se u dvorištu Zelene akcije (Frankopanska 1) s početkom u 20:30, nakon zalaska sunca.

Facebook događaj pronađite na poveznici.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.