hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na okrugli stol i predavanje

Eko seminar

U četvrtak, 1 srpnja, u Zelenoj akciji će se održati predavanje i okrugli stol koji se bave utjecajem pridruživanja EU na dva različita segmenta politike zaštite okoliša u hrvatskoj - okrugli stol će se baviti utjecajem pridruživanja EU na sustav gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, a predavanje utjecajem na održivost prometnog sustava RH.

Tema okruglog stola koji počinje ujutro, u 11:00, je gospodarenje otpadom, točnije Pridruživanje EU i promjene u sustavu gospodarenja otpadom. Na okruglom stolu bavit ćemo se usklađivanjem hrvatskog sustava gospodarenja otpadom s relevantnim europskim direktivama, s posebnim naglaskom na dostizanje ciljeva za odvojeno prikupljanje otpada predviđenih Okvirnom EU direktivom o otpadu. Pokušat ćemo identificirati glavne prepreke zbog kojih do sada nije došlo do značajnijeg povećana količine odvojeno prikupljenog otpada, ali isto tako i ukazati na primjere nekih hrvatskih gradova i općina koje su već sada dostigle, ili su na dobrom putu da dostignu, udio odvojeno prikupljenog otpada predviđen Okvirnom direktivom. Na okruglom stolu trebali bi govoriti predstavnici Ministarstva zaštite okoliša, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, komunalnih poduzeća iz Čakovca, Zagreba i Labina, te Zelene akcije. Okrugli stol se održava u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu, Frankopanska 1, u dvorištu.

Tema predavanja koje će se održati u 20:00 je Pridruživanje EU i promjene u hrvatskom prometnom sustavu. Na predavanju će biti prikazani trendovi razvoja prometnog sustava EU, kao i nekih njenih gradova. Osim toga, objasnit će se promijene koje će nastati u prometnom sustavu RH nakon pridruživanja EU." Predavač će biti voditelj transportnog programa Zelene akcije Bernard Ivčić. Predavanje se, kao i okrugli stol, održava u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.