hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na još jednu radionicu razmjene vještina (skillshare)

Saturdave2

Aktivisti Zelene akcije i ovu nedjelju (13.11.) organiziraju radionicu razmjene vještina. Ovaj je put na programu radionica pripreme hrane od soje (tofu, sojino mlijeko, sojin puding), radionica reinstalacije računala i radionica plesanja Valcera. Više pročitajte u nastavku...

Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju 13. 11. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivisti Zelene akcije održavaju drugu besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).

Bit skillsharea je da se okupe ljudi koji ili žele nešto naučiti ili znaju nešto što mogu naučiti druge. Izbor vještina je neograničen, od sviranja instrumenata i do it yourself popravaka do kuhanja i samoobrane. Skillshare održava filozofiju slobodne razmjene znanja i vještina te DIY (uradi sam) principa.

Tako će se ovaj prvi vikend održavati radionice:
12:00 – 15:00 SOJAONICA + SOLNO KISELJENJE – Kombinirana radionica. U prvom djelu će se učiti kako od sojinog zrna napraviti razne stvari. Od mlijeka i faširanih šnicli do pudinga i tofua. Soja je vrlo zdravo, hranjivo i povoljno jelo, a uz malo truda može postati vrlo ukusno, što ćete na ovoj radionici otkriti. Drugi dio se sastoji od učenja o procesu laktofermentacije tj. solnog kiseljenja. Solnim kiseljenjem se hrana može zadržati svježom i jestivom dugo vremena, a mogu se napraviti i zanimljivi okusi.

15:00 – 16:30 REINSTALACIJA RAČUNALA* – Računalo vam je crknulo. Opet. I baš morate nešto vrlo bitno napisati, a nemate novaca da odnesete na servis. Zašto uopće nositi na servis? Reinstalacija računala je vrlo jednostavan proces i bilo tko to može sam napraviti, uz dobre upute. Na ovoj radionici ćete naučiti kako reinstalirati računalo, od backupa (stvaranje rezervi datoteka) pa sve do konačne instalacije, proći ćemo cijeli proces kako biste to mogli sami napraviti. Ovaj put će se reinstalirati Windows XP (za Vista/7 je vrlo sličan proces), a idući put Ubuntu Linux.

16:30 – 18:00 RADIONICA PLESA: VALCER** – Da, dobro ste pročitali. Ovaj put je wild card radionica upravo valcer. Sigurno ste par puta čagali na nekom tulumu ili koncertu i u jednom trenu krene stvar koja je baš u valcer ritmu i vi ne znate šta bi. Malo je sporo pa se samo njišete. Sad možete naučiti kako pravilno plesati na ovaj ritam i zadiviti vašu djevojku/momka te se praviti da ste vrlo profinjeni i kultivirani kad se počne svirati Bečki valcer.

* Na radionicu nije potrebno nositi računala. Za svrhe demonstracije će se reinstalirati već postojeće računalo.
** Za radionicu se preporučuje nošenje komotne odjeće i obuče u kojoj se lako gibati.

NAPOMENA: Nisu potrebne prijave.

Dođite, svratite, vidite što se radi. Ako imate neki prijedlog što bismo slijedeći put mogli napraviti ili ste sami voljni pridružiti nam se i podučavati nešto što znate ili u čemu ste dobri, rado bismo porazgovarali s vama. Vidimo se! :)

Kontakt: razmjenavjestina@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/Radionica-razmjene-vje%C5%A1tina/187399238008607?sk=info

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.