hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Pokrenut program cjeloživotnog učenja „Modeli sprečavanja bacanja hrane”

Fb hrana za webjjjj

U sklopu projekta 'Hrana i zajednica' pozivamo studente Sveučilišta u Rijeci da se prijave za sudjelovanje u Programu i iskoriste jedinstvenu priliku za stjecanje novih znanja i vještina u području održivog razvoja.

Program cjeloživotnog učenja „Modeli sprečavanja bacanja hrane u kućanstvima, poduzećima i ustanovama”  organizira se u sklopu projekta 'Hrana i zajednica' a održati će se 4. i 5. studenog 2019. na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Sprječavanje nastanka otpada od hrane prepoznato je kao prioritetno područje na razini Europske Unije, koja se obvezala u narednom desetljeću smanjiti količinu otpada od hrane za 50%. Za dostizanje ovog cilja planiraju se uložiti znantna financijska sredstva kroz koordinirane programe sadržane u različitim javnim politikama (poput najavljenog "European Green Deal" nove predsjednice Europske Komisije Ursule von der Leyen).

Stoga smo odlučili u sklopu projekta 'Hrana i zajednica' studentima kroz interdisciplinarni program ponuditi priliku za stjecanjem specijaliziranih znanja usklađenih s potrebama tržišta rada na razini Europske Unije, te na taj način povećati njihovu zapošljivost po završetku obrazovanja.

Program je namijenjen studentima Sveučilišta u Rijeci koji žele steći dodatna znanja i vještine u području održivosti sustava proizvodnje i potrošnje hrane, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastajanja otpada od hrane na razini kućanstava, poslovnih subjekata i javnih ustanova kao i mogućnostima i načinima doniranja hrane u Republici Hrvatskoj.

Program će se ukupno izvoditi kroz dva dana (7 h svaki dan uz pauzu za ručak koji je osguran za sve polaznike) a sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Prvog dana održati će se teorijski dio programa dok će drugog dana programa biti organizirane radionice na kojima će polaznici uz mentorstvo predavača kreirati inovativna rješenja za smanjenje nastanka otpada od hrane. Obveze polaznika su sudjelovanje u oba dana bez izostajanja, budući da je program zamišljen kao cjelina te se svaki dio nadograđuje na prethodni.  Svim će se polaznicima po završetku programa uručiti Potvrde o sudjelovanju u programu.

Organizatori programa su Ekonomski fakultet u Rijeci, Udruga Centar za kulturu dijaloga i Zelena Akcija.

Studenti se na dvodnevni program mogu prijaviti putem sljedećeg linka :
https://forms.gle/U5vASgvhTfx3AE7Y8


Sudjelovanje u programu je besplatno. Broj polaznika je ograničen, te će odabir sudionika biti određen prema najbržim prijavama. Također, prednost sudjelovanja imaju studenti koji do sada nisu sudjelovali u aktivnostima projekta 'Hrana i zajednica'.

Prijavljeni sudionici biti će pravovremeno obaviješteni o detaljima i rasporedu održavanja programa.

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na mail adresu hranaizajednica@cekade.hr

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.