hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Počeli novi ilegalni radovi na Cvjetnom trgu radi pogodovanja Hoto grupi

315629529 b6a2597ad0 b

Nakon što su prije nekoliko tjedana počeli radovi popločenja Cvjetnog trga i okolnih ulica koji su nezakoniti jer novac za njih nije osiguran u Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, sada su počeli radovi koji pokazuju da je popločenje bilo samo paravan za još jedno pogodovanje Hoto grupi...

Naime, na Cvjetnom trgu se više ne odvijaju radovi popločenja nego zamjene komunalne infrastrukture za centar “Cvjetni” Hoto grupe. Investitor radova je Grad Zagreb što znači da će građani Zagreba ponovno platiti novo pogodovanje Hoto grupi. Podsjećamo kako je u Zaključku o javnom interesu Gradskog poglavarstva iz 2008. godine, koji je bio potreban da bi se projekt “Cvjetni” uopće mogao realizirati, kao jedna od točaka javnog interesa stajalo da će investitor “urediti i obnoviti novu cjelokupnu mrežu infrastrukture područja bloka Ilica - Preobraženska - Preradovićev trg - Varšavska - Gundulićeva”, a sada vidimo da se to radi u korist Hoto grupe, a na trošak građana.

O radovima na Cvjetnom trgu smo poslali prijavu građevinskoj inspekciji i gradilište bi trebalo zatvoriti barem iz tri razloga: financijskog jer novac za radove nije zakonski osiguran, građevinskog jer se ne radi više o popločenju Cvjetnog trga i okolnih ulica te sigurnosnog razloga jer je gradilište neadekvatno označeno i ograđeno pa predstavlja opasnost za građane. Zahtijevamo da SDP i HNS koji imaju poluge vlasti na gradskoj i državnoj razini odmah zaustave radove za koje i sami tvrde da su nezakoniti.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.