hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Otvorene prijave za Malu školu održivosti 2017.

Dsc 9648

Zelena akcija Vas poziva da nam se u razdoblju od 26. - 29.10.2017. pridružite na Plitvičkim jezerima na seminaru „Mala škola održivosti“, koji se provodi u sklopu EU projekta „School of Sustainability in the European Year of Development 2015 and Beyond“.

Na sad već drugoj “Maloj školi održivosti” želimo zajedno sa sudionicima_ama istraživati metode učenja temeljene na tzv. popularnom obrazovanju koje svoje korijene vuče iz Latinske Amerike. Popularno obrazovanje, kao metodologija, uvelike se razlikuje od klasičnih metoda koje nailazimo u našem obrazovnom sustavu. Ono se temelji prvenstveno na principima učenja Paula Freirea (pedagogija obespravljenih) i metodama koje je osmislio Augusto Boal (teatar potlačenih) te uključuje participativne metode i tzv. head, heart and hands princip, odnosno učenje kroz iskustvo i refleksiju. Cilj ovakvog učenja nije puko reproduciranje tuđeg znanja, nego učenje znanja kao društvenog procesa gdje priznajemo da svi imamo znanje, svijest i sjećanje te da smo dio prirode i da je priroda dio nas. Stoga, možete očekivati mnogo introspektivnih i zabavnih vježbi te rada u grupama.

Kroz metodologiju popularnog obrazovanja istraživat ćemo raznolik sadržaj. Razgovarat ćemo o temama dominacije i opresije, odnosu globalnog Sjevera i Juga, klimatskoj i društvenoj pravdi, važnosti kritičkog razmišljanja i dijaloga te o okolišnom aktivizmu koji obuhvaća kako ljudska tako i prava prirode.

Ideja seminara je okupiti do 20 mladih ljudi iz Hrvatske (18-35 godina) koji su zainteresirani_e za teme okoliša, aktivizma, klimatske i društvene pravde te pružiti prostor za diskusiju, promišljanje i zajednički rad. Više o samom programu možete vidjeti sa strane.

Stoga, ako ste željni naučiti nešto novo i doživjeti nešto drugačije, želite sklopiti nova prijateljstva, biti kreativni i otvoreni prema različitim mišljenjima i provesti vrijeme u prirodi, pridružite nam se.

Molimo vas da popunite ovu prijavnicu do 08.10.2017.  Za više informacija ili eventualna pitanja slobodno kontaktirajte Aleksandru na aleks@zelena-akcija.hr.

Svi troškovi puta, hrane i smještaja od 26. - 29.10.2017. u potpunosti će biti pokriveni od strane organizatora seminara Zelene akcije. Troškovi puta bit će pokriveni nakon povratka kući i nakon primitka originalnih računa, odnosno karata.

Ovaj poziv slobodno proslijedite svojim prijateljima i poznanicima te partnerskim organizacijama.

Ako vas zanima kako je to izgledalo prošle godine na Maloj školi, pogledajte ovaj kratak tekst i dokument:
http://zelena-akcija.hr/hr/projekti/aktualni_projekti/school_of_sustainability/mala_skola_odrzivosti

Veselimo se Vašem dolasku!

Aleksandra, Sven i Dora – organizacijski tim

Dokumenti

Program "Male škola održivosti" 2017.

PDF 555 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.