hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Okrugli stol o gospodarenju otpadom u hrvatskim gradovima i općinama

22.3.2023.  21

Tematska mreža JEDRO organizira okrugli stol „Gospodarenje otpadom u gradovima i općinama u RH - prepreke, izazovi i prilike“ koji će se održati 27. lipnja od 11.00 do 15.00 sati u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb).

Cilj okruglog stola jest prezentirati najvažnije elemente upravljanja koji utječu na kvalitetu usluge, osobito u segmentu količine odvojeno prikupljenog otpada i istaknuti najveće probleme s kojima se pružatelji usluge suočavaju. Također, želimo prikazati kako Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost mogu najučinkovitije utjecati na povećanje stopa odvojeno prikupljenog otpada.

U uvodnom dijelu će biti prezentiran stručni rad koji analizira i dovodi u vezu kvalitetu usluge gospodarenja otpadom s različitim vlasničkim strukturama pružatelja usluge. Također će se predstaviti smjernice za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom i pokazati primjere dobre prakse gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.

Temeljem istraživanja provedenog u okviru projekta JEDRO, želimo ukazati kako na rezultat upravljanja utječe vlasnička struktura pružatelja usluge, kao i udruživanje više susjednih jedinica lokalne samouprave u organiziranju usluge prikupljanja komunalnog otpada.

Na okruglom stolu govorit će: Sonja Polonijo (Udruga gradova u RH), Aleksandra Čilić (FZOEU), Mario Roboz (MINGOR), Tihana Jelačić (GKP PRE-KOM), Ivan Jurešić (PONIKVE Krk), Davor Vić (Čistoća Zagreb), Marijan Galović (VG Čistoća) i Marko Košak (Zelena akcija).

Sve zainteresirane molimo da se za sudjelovanje na ovom događaju prijave do srijede, 21. lipnja, putem online obrasca na ovoj poveznici.

---

Okrugli stol organiziramo u okviru projekta JEDRO (Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad) kojeg financira Europska Unija kroz Europski socijalni fond. Nositelj projekta je Zelena akcija, a partneri su Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Društvo za oblikovanje održivog razvoja, Zeleni Osijek, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Zelena energetska zadruga, Brodsko ekološko društvo, Ekološka udruga Krka Knin, Pravo na grad, PAN - udruga za zaštitu okoliša i prirode i ZMAG – zelena mreža aktivističkih grupa. Cilj projekta je prikupiti i analizirati podatke te doprinijeti unaprjeđenju sustava upravljanja na tri ključna tematska područja (otpad, voda i energetika).

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.