hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Održana radionica “Sam(a) svoj majstor”

Dizajn bez naslova  16

Besplatna radionica „Sam(a) svoj majstor” održana je u četvrtak 30. ožujka. Na radionici je sudjelovalo 25 osoba kako bi stekli osnovne vještine popravljanja i tako doprinijeli smanjenju nastanka otpada u kućanstvima.

Povodom 1. Svjetskog Zero Waste dana, koji se proglašenjem UN-a održava 30. ožujka, Zelena akcija (Zero Waste Croatia Network), nacionalna koordinatorica mreže Zero Waste Europe, organizirala je besplatnu edukativno-praktičnu radionicu svladavanja osnovnih popravaka u kućanstvu i sprječavanja nastanka otpada. 

Sudionici su naučili kako koristiti osnovni alat, kako popraviti manje komade namještaja, što ako dođe do kratkog spoja ili ako treba stisnuti ventil za vodu, odštopati sifon, popraviti prozor, izbušiti ili zakrpati rupu u zidu.

Radionica se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela, a održao ju je majstor i voditelj pulske radione @Re-Geppetto, Marko Grbac Knapić, koji je iz vlastitog iskustva prenio osnovno znanje kao i praktične trikove. Teme radionice bile su: sigurnost i prva pomoć, osnovni alat, drvenarija, struja, voda i zidovi. 

---

Radionica je održana u sklopu projekta “Communities go circular” koji je financiran je iz EU fondova, program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme - CERV). Više o projektu pročitajte OVDJE.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.