hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Održana radionica jačanja kapaciteta na temama reuse i repair

Jučer se u Zagrebu održala radionica jačanja kapaciteta na temama reuse i repair, na kojoj je bilo prisutno 16 organizacija iz 5 europskih zemalja.

Na radionici jačanja kapaciteta okupile se partnerske organizacije projekta ‘Communities go circular’ iz Slovenije (Ekologi brez meja, KNOF - Zavod za kreativni razvoj), Italije (ZeroWaste Italy) i Hrvatske (Zelena akcija, Zelena Istra).  Osim njih, prisutni su bili i predstavnici projekta (kojeg vodi Zelena akcija) ‘Towards communities of Reuse practices’ iz Grčke (ECOREC) i Srbije (Volonterski centar Vojvodine).

Također, prisutno je bilo još 9 organizacija iz RH koje se bave ili se planiraju baviti ovom važnom temom (Greenpeace Hrvatska, Eko Zadar, Zeleni Osijek, Eko Krka Knin, Argonauta, Vestigium, Krugovi, UZNMK H-alter, Radiona).

Organizacije su na radionici razmijenile iskustva vezana za rad na temama ponovne uporabe i smanjenja nastanka otpada, prokomentirale legislativni okvir u EU i RH, identificirale potencijalne druge partnere te isplanirale buduću suradnju. 

Ova je radionica uvodna aktivnost u projektu ‘Communities go circular’ te će stečena znanja i iskustva projektnim partnerima svakako pomoći u uspješnoj provedbi sljedećih projektnih aktivnosti, a prisutnim organizacijama iz RH u daljnjem radu i umrežavanju na ovim važnim temama.

Više o projektu ‘Communities go circular’ pročitajte ovdje.

Fotografije s radionice pogledajte ovdje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.