hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Održana prva tribina Foruma Zagreb

U ponedjeljak 16.3. u Novinarskom je domu održana prva tribina Foruma Zagreb pod naslovom “Što se događa s našim trgovima?” Tribina na kojoj su govorili Nenad Fabijanić, Snješka Knežević, Zlatko Uzelac, Borislav Doklestić i Vera Petrinjak Šimek bila je posvećena spornim rekonstrukcijama niza zagrebačkih trgova i njihovim zabrinjavajućim urbanističkim i društvenim posljedicama.

Prva tribina Foruma Zagreb: "Što se događa s našim trgovima?"

U proteklih nekoliko godina ključne teme razvoja grada ostale su bez primjerene javne rasprave, a sve je očitija i praksa isključivanja javnosti iz procesa donošenja odluka. Ovakvo zanemarivanje javnog mnijenja i neovisnih stručnih mišljenja dovelo je do posve stihijskog razvoja grada. Pravo na grad i Zelena akcija potakli su uspostavljanje Foruma Zagreb kako bi nizom tribina, okruglih stolova i predavanja osnažili alternativne glasove neodrživoj razvojnoj politici grada.

Dokumentacija:

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.