hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Odbor protiv Družbe Adria

181 8133

Povodom početka zasjedanja Komisije za procjenu studije utjecaja na okoliš u hotelu Internacional u Zagrebu, Koordinacija Odbora za zaštitu Jadrana

Koordinacija odbora za zaštitu jadrana: mreža udruga Zeleni forum, Franjevački svjetovni red, Udruga za demokratsko društvo i brojne ostale građanske udruge održale su mirni prosvjed kako bi uputile APEL Vladi RH da istupi iz ovog visoko riskantnog i opasnog projekta.

Tako su već prije dvije godine građanske udruge, kao mreža Zeleni forum i lokalna inicijativa Eko Kvarner, organizirali potpisivanje peticija protiv ovog projekta, skupili oko 50.000 potpisa pojedinaca i udruga i organizirali veći broj javnih prosvjeda.

Ova sadašnja akcija je zasad na svom početku - više od 2.000 potpisa, među kojima mnogo uglednih građana, akademika, znanstvenika i stručnjaka - i, ukoliko Vlada nakon sprovedene procjene Studije utjecaja na okoliš ne otkaže sudjelovanje RH u Sporazumu i projektu Družba Adria, akcija potpisivanja Apela će se nastaviti i zahtjev za referendumom će biti pridodan dosadašnjim zahtjevima.

Odbor zahtijeva da svaka eventualna varijanta ovih riskantnih projekata mora proći široku stručnu analizu i javnu raspravu.

Opširnije:
potpišite apel

Dokumenti

Priopćenje za medije - Odbora za zaštitu Jadrana

PDF 25.5 KB

Apel - Družba Adria

PDF 171 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.