hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Novi priručnik o aplikaciji Pametni Zeleni telefon

Dijelimo 20 ulaznica za zagreb film festival  1920 x 1080 piksela

Predstavljamo priručnik u kojemu iznosimo naša iskustva izrade aplikacije Pametni Zeleni telefon.

Priručnik je nastao nakon više od dvije i pol godine rada na projektu Novi instrumenti suradnje s upravom u pitanjima okoliša u Hrvatskoj. Cilj projekta je razvoj Zelenog telefona u online alat koji informira građane i organizacije civilnog društva o stanju okoliša, štete u okolišu, onečišćenju okoliša u njihovom susjedstvu kao i mogućnostima za sudjelovanje.

Priručnik je namijenjen svima zainteresiranima koji se žele informirati o izradi i implementaciji aplikacije Pametni Zeleni telefon (PZT), a prije svega drugim zelenim telefonima i tijelima javne uprave u Hrvatskoj. U njemu sažimamo sve važne pozadinske informacije, korake i iskustva koja su važna za implementaciju PZT-a u drugim regijama.

U njemu također možete pročitati više o tome kako smo od želje za stvaranje novog online alata za prijave okolišnih problema izradili mobilnu aplikaciju koju smo nazvali Pametni Zeleni telefon. Put je bio dug i nije uvijek bio lak, no zahvaljujući suradnji s različitim dionicima - kojima se ovim putem iskreno zahvaljujemo - vjerujemo da se isplatio i da ne bismo ništa mijenjali. Uostalom, samo putovanje je ponekad jednako važno kao i cilj.

_____

Ovaj projekt financira Program savjetodavne pomoći njemačkog saveznog ministarstva okoliša (AAP) za zaštitu okoliša u zemljama srednje i istočne Europe, Kavkaza i središnje Azije te drugim zemljama susjedima Europske unije. Nadzire ga Njemačka agencija za okoliš (UBA). Odgovornost za sadržaj ove vijesti snose autori.

Dokumenti

Priručnik Pametni Zeleni telefon

PDF 2.39 MB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.