hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Mišljenje Zelene akcije o izgradnji spalionice

Zelena akcija traži veto na gradnju komunalnih spalionica otpada, sve dok se ne primjereno ne riješi problem zbrinjavanja opasnog otpada na nivou Hrvatske i ne donese Program gospodarenja otpadom Grada Zagreba.

Spalionica komunalnog otpada u gradu Zagrebu? 

Zelena akcija traži veto na gradnju komunalnih spalionica otpada, sve dok se ne primjereno ne riješi problem zbrinjavanja opasnog otpada na nivou Hrvatske i ne donese Program gospodarenja otpadom Grada Zagreba, tj. maksimalno ne smanji količina proizvedenog otpada kroz niz poticajnih mjera za smanjivanje količine, ponovnu upotrebu i recikliranje otpada u Gradu Zagrebu.

Zagreb nema izrađen i donesen Program gospodarenja otpadom, kojim bi se odredila politika, strategija i mjere provedbe za maksimalno izdvajanje korisnog i minimaliziranje odlaganja postojećeg otpada. U Hrvatskoj još uvijek ne postoji rješenje za upravljanje opasnim otpadom, a i sama Studija utjecaja na okoliš spalionice navodi da je rješavanje zbrinjavanja opasnog otpada od najveće vaznosti i hitnosti.

Dokumenti

Mišljenje Zelene akcije o izgradnji spalionice

PDF 94.2 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.