hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Komunalne vode ugrožavaju sliv rijeke Save!

Sava

Povodom 1. lipnja - Dana rijeke Save, Zelena akcija apelira na odgovorne institucije Republike Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine da hitno poduzmu odgovarajuće mjere i zaustave daljnje nekontrolirano zagađenje voda sliva rijeke Save.

U slivu Save, na području Republike Hrvatske živi preko dva milijuna stanovnika koji ovise o stanju voda, a od ukupne količine komunalnih otpadnih voda 66% se bez ikakvog tretmana direktno ispušta u vode savskog sliva. To je najveći teret cjelokupnog zagađenja ovog sliva.

Zbog toga još jednom skrećemo pažnju odgovornim institucijama i pojedincima na važnost očuvanja voda i na ispunjenje obaveza iz Okvirne direktive o vodama Europske unije o zaustavljanju daljnje degradacije stanja voda.

Zelena akcija Zagreb, Centar za razvoj i podršku Tuzla, Zeleni san Vinkovci i Ekološka koalicija unskog sliva Bihać/Prijedor, kroz projekt „Uspješno sudjelovanje javnosti u upravljanju slivom rijeke Save“ proveli su kampanju o značaju vodnih resursa, pravima i obavezama vlasti, lokalne zajednice i građana, a sve uz financijsku podršku Europske unije kroz Instrument pretpristupne pomoći - program prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.