hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Kampanja "Ako može u parku, može i na parkingu!"

Sve je počelo kada su nam se javili građani Horvaćanske ulice, gdje se je namjeravala graditi benzinska crpka uz potok Vrapčak.

Njihova borba za očuvanje zelene površine traje punih pet godina. U međuvremenu, prerasli su u najorganiziraniju građansku inicijativu sa svojom web stranicom, gdje je opisana cijela povijest problema. Nakon građana Horvaćanske, javili su nam građani Ferenščice, koji su tražili našu pomoć kod sprečavanja gradnje stambenoposlovnog objekta u parku. Građani su danonoćno stražarili i sprečavali radove na gradilištu. U dva navrata posjetio ih je Ministar Banac. U Hrvatskom Leskovcu građani su skupili 500 potpisa na peticiji protiv gradnje stovarišta građevinskog materijala u parku s dječjim igralištem u središtu naselja a nakon toga obratili su nam se za pomoć. Slijede vapaji za pomoć građana Hanuševe, Patačićkine, Savice itd.

Bili smo primorani nešto učiniti, kako bi pomogli svim građanskim inicijativama koji su nam se obratili za pomoć. Naš aktivist T. Vidan, sjetio se genijalne ideje, a to je gradnja kuće na parkiralištu ispred Gradskog poglavarstva, pod nazivom "Ako može u parku može i na parkingu". Kućicu od siporeksa i drva sagradili smo 10.09. 2003. godine u roku od pola sata, a ovaj prosvjedni skup protiv gradnje na javnim zelenim površinama, bio je uvod u tribinu "Spasite gradsko zelenilo", koji smo organizirali 12.09. 2003.

Dokumenti

Poziv na javnu tribinu "Kako spasiti gradsko zelenilo"

PDF 81.1 KB

  Zaključci javne tribine 

PDF 124 KB

  Povelja o gradskom zelenilu 

PDF 61.7 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.