hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Izvještaj s predavanja "Pridruživanje EU i promjene u Hrvatskom prometnom sustavu"

Predavanje promet

Izvještaj s predavanja "Pridruživanje EU i promjene u Hrvatskom prometnom sustavu".

Predavanje Pridruživanje EU i promjene u Hrvatskom prometnom sustavu održano je 1.7.2010. godine, u sklopu projekta Što članstvo u EU znači za Hrvatski okoliš, finacniranog od strane Europske unije kroz program IPA INFO 2008.

Predavač na ovom predavanju koje se održalo 1.7.2010. bio je  je Bernard Ivčić, voditelj Transportnog programa Zelene akcije.

Predavanje se bavilo štetnim utjecajem prometa na okoliš te mjerama kojima se taj štetan utjecaj može smanjiti. Prvi dio predavanja bavio se problemima hrvatske prometne politike. Predavač je predstavio podatke o ulaganjima u različite oblike prijevoza koji pokazuju da je hrvatska prometna politika neodrživa i u suprotnosti s Europskom bijelom knjigom o transportu. U predavanju je posebno naglašen problem zagađenja koje uzrokuju osobni automobili (u tom smislu, spominjala se i EU direktiva čiji je cilj smanjenje emisija iz novoproizvedenih osobnih automobila). Ostale teme kojima se predavanje bavilo ticale su se kontroverzi oko bio-goriva, rasprave o tzv. gigaliner kamionima u EU, rasprave o uvođenju eurovinjete, mogućnosti da se na korištenje automobila u gradovima utječe metodama urbanog planiranja, itd. Diskusija je nakon rasprave trajala otprilike 20 minuta. Većina pitanja se ticala utjecaja na okoliš različitih elemenata zagrebačke prometne infrastrukture.

Video snimku s predavanja i možete pogledati klikom na karticu "VIDEO" (gore).

Dokumenti

Letak: Pridruživanje Hrvatske EU i promjene u prometnom sustavu

PDF 295 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.