hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Hrana (,) za promjenu – poziv na ciklus radionica

Hzp

Zelena akcija Vas poziva na ciklus radionica „Hrana (,) za promjenu“ koji će započeti 2.12.2017. godine u 12:00 u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb).

Ciklus se sastoji od tri radionice koje će se održati subotom (2.12. 12:00-16:00, 9.12. 11:00-15:00 i 16.12. 12:00-16:00) u prostorima Zelene akcije te Udruge Vestigium (Vrbani, Jarun).

Iako objedujemo više puta u danu, rijetko smo pritom svjesne_i toga kako svaka namirnica koju konzumiramo ima priču iza sebe – proizvođača, (pre)prodavača, nas kao kupce – ali i pripadajući ekološki otisak. Upravo zato, na radionicama namjeravamo osvijestiti na koji način i gdje se naša hrana proizvodi te kako dolazi do nas. Razmijenit ćemo iskustva i pristupe tome kako etično kupiti ili uzgojiti hranu, kako baratati njenim ostacima te smanjiti svoj ekološki otisak na Planet.

Prva radionica bit će posvećena problemima i rješenjima vezanim uz temu hrane, a za polaznice_ke  bit će pripremljen ručak. Na drugoj radionici zajedno ćemo posjetiti udrugu Vestigium na Vrbanima i njihov subotnji plac, uz zajedničko kuhanje i moderirani razgovor, a na trećoj radionici ćemo se okupiti u društvu pojedinaca i pojedinki iz nekoliko udruga i inicijativa koje se bave hranom. Planiran je moderirani razgovor uz jela koja će svatko od nas pripremiti i donijeti na zajednički objed.

Nakon svake radionice polaznicima i polaznicama bit će zadana zabavna zadaća i izazov do sljedećeg susreta. Te aktivnosti sudionicama_ima neće oduzeti puno vremena, već služe kako bi potaknule na razmišljanje i implementaciju naučenog u svakodnevnom životu.

Što polaznice_i mogu očekivati? Zajedno ćemo propitkivati osobne navike, kuhati, naučiti kompostirati, razmijeniti recepte te razgovarati s vrijednim proizvođačima i proizvođačicama hrane i inspirativnim lokalnim aktivistkinjama i aktivistima koji su dijelom transformativnog pokreta prema drugačijem, pravednijem sustavu opskrbe hranom.

Prijave na: https://goo.gl/forms/os7VtdYqa2NMQLIJ2

Prijave traju do petka, 1.12.2017. u podne.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.