hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Hrana - Kako kupovati etično i nepoštene trgovačke prakse

21994296 10159282494320705 488079690245101160 o

Srdačno Vas pozivamo na dva događaja na temu etične konzumacije hrane i nepoštenih praksi u lancu oprskbe hranom, koje organiziramo u sklopu međunarodnog projekta "Make Fruit Fair" ("Želimo pravednu proizvodnju tropskog voća") .

3.10. 18h u Dvorani Muller Kina Europa se premjerno prikazuje film "Kako kupovati etično" koji je Zelena akcija izradila u suradnji s Blank_filmski inkubatorom te novinarkom Marinom Kelavom. Nakon projekcije održat će se moderirani razgovor na kojem će gostovati dio govornika iz filma: Goran Jeras (Zadruga za etično financiranje), Miroslav Kovač (Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske - "Život"), Sunčana Pešak (stručnjakinja za prehrambeni suverenitet) te Eugen Vuković (Zelena akcija). Tema razgovora bit će načini etične kupovine hrane. Nakon rasprave će za goste biti pripremljena vegetarijanska i veganska zakuska.

10.10. 18h u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1) održat će se tribina o nepoštenim trgovačkim praksama u lancu opskrbe. Tribine se organizira povodom prijedloga zakona Vlade Republike Hrvatske kojim bi se po prvi put u Hrvatskoj regulirali odnosi dionika u lancu opskrbe hranom, u svrhu zaštite malih proizvođača i dobavaljača od moći velikih lanaca supermarketa. Na tribini će govoriti: Tom Wills (Traidcraft), Goran Jeras (Zadruga za etično financiranje), predstavnik_ica Ministarstva poljoprivrede i šumarstva (nadležno za Zakon, TBA) te Sven Janovski (Zelena akcija). Nakon rasprave će za goste biti pripremljena vegetarijanska i veganska zakuska.
 

Oba događaja su besplatna i otvorena za javnost te nije potrebna prijava.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.