hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Filmske večeri OFF: Prekid

Disruption poster export

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na drugu filmsku večer OFF-a koja će se održati u petak, 15. ožujka, u 17:00 sati u konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta u sklopu programa Dokudah (dokumentarni predah).

Pogledat ćemo film “Disruption” (“Prekid”) koji je bio dio programa drugog Okolišnog filmskog festivala (OFF) 2015. godine. Projekcija filma će se održati na dan Globalnog klimatskog štrajka #FridaysforFuture.  

Pariški sporazum potpisan je 2015. godine, no što je dosad poduzeto? Svjesni pasivnosti donositelja odluka u rješavanju klimatske krize, mladi su se odlučili pobuniti pa širom svijeta svjedočimo štrajkovima i prosvjedima učenika i učenica koji_e traže aktivno i učinkovito rješavanje ove krize.

Film “Disruption”, redatelja Kelly Nyks i Jareda P. Scotta u produkciji organizacije 350.org odgovorit će nam na pitanja što su klimatske promjene, koje su njihove posljedice te zbog čega je važna klimatska akcija. Nakon filma slijedi razgovor pa vas pozivamo da nam se pridružite u raspravi. Pridružit će nam se i Marija Mileta iz Zelene akcije, koja će odgovarati na pitanja i reći nešto više o klimatskim pokretima.

Ako niste u prilici doći, ne brinite, druženja će se nastaviti. “Filmske večeri OFF” održavaju se kao zagrijavanje za šesti po redu Okolišni filmski festival koji će se održati u travnju ove godine. U tom ćemo se periodu prisjećati odličnih filmova okolišne tematike koji su bili prikazani na prošlim izdanjima Okolišnog filmskog festivala (OFF).

Opće informacije o festivalu i našoj Aktivističkoj grupi možete pronaći na internetskoj stranici Zelene akcije.

Poveznica na Facebook događaj nalazi se ovdje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.