hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Edukacije o održivom razvoju za aktivnije i pravednije društvo

A.1.2.klimatski kviz zabok

U listopadu 2019. godine, Zelena akcija je započela ciklus radionica u sklopu aktivnosti "Edukacije o održivom razvoju" tokom kojih će učenici i učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, Klasične gimnazije u Zagrebu i Škole za umjetnost, dizajn i odjeću u Zaboku moći poslušati devet predavanja na teme: "Što je održivi razvoj", "Klima i klimatske promjene", energetika, hrana, otpad, resursi i ekonomija, zaštita prirode, "Što je Intersekcionalnost" i aktivno građanstvo.

Na svakom od ovih predavanja, učenici i učenice će imati priliku učiti zajedno sa stručnjacima iz Zelene akcije koji godinama proučavaju te se i sami obrazuju o ovim temama. Predavanja se održavaju jedanput tjedno u navedenim školama, a cilj im je ojačati kompetencije učenika i učenica za kritičko razmišljanje o održivom razvoju i zaštiti okoliša uz jačanje svojih građanskih kompetencija da kao informirani građani_ke stvaraju informirane stavove i kritička mišljenja. Učenici_e će potaknuti ovim predavanja biti u prilici osmisliti vlastite male projekte o tome kako oni vide održivi razvoj te zaštitu okoliša i ljudskih prava.

---

Ova se aktivnost održava u sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti".
Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajališta Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.