hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Dopis ministru Zmajloviću: Riješite konačno problem ilegalnog odlaganja otpada u Ježdovečkoj šumi!

Img 20150429 151236

Zelena akcija je danas (15.06.) poslala dopis inspekciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode kojim traži hitno uklanjanje ilegalnog odlagališta otpada u Ježdovečkoj šumi na zapadu Zagreba te pokretanje kaznenih mjera protiv onečišćivača. Ministarstvo mora preuzeti odgovornost i početi štititi okoliš, a ne kriminalne aktivnosti koje se godinama uz saznanje nadležne inspekcije odvijaju u vodozaštitonoj zoni Ježdovečke šume i ugrožavaju zdravlje mještana.

Aktivisti/ce Zelene akcije prošli su tjedan bagerom otkopali dio zemljišta u Ježdovečkoj šumi i pokazali da se na prostoru Ježdovečke šume ilegalno vadi šljunak i pijesak te se iskopi od nekoliko metara dubine potom pune građevinskim i opasnim otpadom i prekrivaju zemljom kako bi se sakrile spomenute kriminalne aktivnosti. Sve to Zelena akcija prijavljuje svim nadležnim inspekcijama već 10-ak godina i vrijeme je Ministarstvo okoliša konačno preuzme odgovornost.

Tekst dopisa Inspekciji možete pročitati u prilogu.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.