hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Dođite na ljetni kamp "Škola održivosti"!

Img 5104

Zelena akcija Vas poziva da nam se i ovo ljeto u razdoblju od 16.-22.07.2016., pridružite na otoku Šolti u sklopu drugog ljetnog kampa „Škola održivosti“ koji je organiziran je u sklopu EU projekta „School of Sustainability in the European Year of Development 2015 and beyond“.

Ideja cijelog kampa je okupiti do 25 mladih ljudi iz Hrvatske (studenti/ice, aktivisti/kinje…) koji su zainteresirani/e za teme okoliša, aktivizma, klimatske i društvene pravde te ljudskih prava i pružiti im prostor za diskusiju, promišljanje te zajednički rad kroz smišljanje praktičnih rješenja.

Ove godine kroz Školu drživosti želimo istraživati nove metode učenja temeljene na tzv. popularnom obrazovanju koje svoje korijene vuče iz Latinske Amerike te na principima učenja Paula Freire-a (pedagogija obespravljenih) i metodama koje je osmislio Augusto Boal (teatar potlačenih). Cilj ovakvog učenja nije puko prenošenje znanja nego učenje znanja kaodruštvenog procesa gdje priznajemo da svi imamo znanje, svijest i sjećanje te da smo dio prirode i da je priroda dio nas. Također, raspravljat ćemo o promjeni sustava, koju želimo kroz ekonomsku, društvenu i prije svega klimatsku pravdu, valorizaciji prirode, konzumerizmu i okolišnom aktivizmu koji obuhvaća kako ljudska tako i prava prirode te koje su nam alternative i moguća rješenja.

Kamp se održava u Regionalnom edukativnom centru za održivu energiju „Solarna akademija“ na prekrasnom otoku Šolti, a nalazi u bivšem vojnom objektu koji smo preuredili tako da služi kao primjer da su održivi načini života itekako mogući te nimalo neudobni. Smještaj je na razini planinarskog doma, a prehrana vegetarijanska.

Stoga, ako volite boravak u prirodi, ako ste željni naučiti nešto novo i drugačije, želite sklopiti nova prijateljstva, biti kreativni i otvoreni prema različitim mišljenjima, pridružite nam se.

Molimo vas da popunite ovu prijavnicu (http://goo.gl/forms/78D1joz5jHI5tGTG2) do 15.06.2016. A za više informacija ili eventualna pitanja slobodno kontaktirajte Aleksandru na aleks@zelena-akcija.hr.

Ako želite vidjeti kako nam je bilo prošle godine, pogledajte fotografije: http://zelena-akcija.hr/hr/multimedija/foto/skola_odrzivosti_2015

Svi troškovi puta, hrane i smještaja od 16.-22.07.2016.u potpunosti bit će pokriveni od strane organizatora ljetnog kampa (troškovi puta bit će pokriveni nakon povratka kući i nakon primitka originalnih računa, odnosno karata). Radni jezik ljetnog kampa je hrvatski, ali je znanje engleskog poželjno. Ako dolazite iz organizacije civilnog društva ponesite edukativne i promotivne materijale svojih organizacija koje želite podijeliti s ostalima.

Ovaj poziv slobodno proslijedite svojim prijateljima i poznanicima te partnerskim organizacijama.

Veselimo se Vašem dolasku!

Aleksandra, Sven, Marko i Dora – organizacijski tim

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.