hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Deseta radionica razmjene vještina

Sapun

Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju 27.1. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivistice i aktivisti Zelene akcije održavaju besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).

Bit skillsharea je da se okupe ljudi koji ili žele nešto naučiti ili znaju nešto što mogu naučiti druge. Izbor vještina je neograničen, od sviranja instrumenata i uradi sam popravaka do kuhanja i samoobrane. Skillshare održava filozofiju slobodne razmjene znanja i vještina te DIY (uradi sam) principa.

Ovaj će se vikend održavati sljedeće radionice:

12:00 IZRADA SAPUNA
Naučite raditi vlastiti sapun! Ovaj put posebna receptura za sapun od maslinovog ulja*, sve što trebate jest ponijeti papir i olovku, te vesele i kreativne ideje koje će doprinijeti dekorativnosti vašeg sapuna. Prirodan i blag sapun za vašu kožu nakon kojeg vam neće pasti na pamet kupiti industrijski sapun!
*slične sapune možete pogledati na: diy-nakit.blogspot.com ili www.facebook/diynakit

14:00 VEDSKA MATEMATIKA
Bez obzira da li ste oduvijek voljeli matematiku ili mislite da ste antitalent, nakon ovoga ćete garantirano moći u glavi množiti četveroznamenkaste brojeve i više! Radi se o tehnici mentalne aritmetike i sastoji se od "trikova" koji omogućuju ekstra-brzo računanje. Ponesite i kalkulator da se uvjerite da nekad možete i brže od njega ;) Zabava garantirana!**
**prikladno za odrasle i djecu od 4. razreda nadalje

16:00 BICIKLOPOPRAVLJAONA : ZAMJENA PUKNUTE ŽBICE NA KOTAČU
Je li se uputstva za zamjenu žbice nalaze na polici sa znanstvenom fantastikom? Što je sve potrebno napraviti da bi se zamijenila puknuta žbica na zadnjem kotaču s pogonske strane? Što, na kraju krajeva, je sama žbica? Ima li ona svoj bitak izvan bitka kotača? Na ovoj radionici ekipa iz Biciklopopravljaone će vas podučiti kako da si sami zamijenite puknutu žbicu!

NAPOMENA: Nisu potrebne prijave!

Dođite, svratite, vidite što se radi. Ako imate neki prijedlog što bismo slijedeći put mogli napraviti ili ste sami voljni pridružiti nam se i podučavati nešto što znate ili u čemu ste dobri, rado bismo porazgovarali s vama. Vidimo se! :)

Kontakt: razmjenavjestina@gmail.com
https://www.facebook.com/razmjenavjestinaza

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.