hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Dan bez automobila 2005 - Nagradno natjecanje 'Život bez auta'

Bikesweb

Natjecanje započinje na sam Dan bez auta 22.09. i traje dva tjedna, te nakon dostavljenih rezultata završava sa nagradnim izvlačenjem, proslavom i konferencijom za novinare 14.10.2005. godine u 19h u prostoru Zelene akcije, Frankopanska 1.

Nagradno natjecanje "Život bez auta" 22. 09. - 06. 10. 2005.

Početak trajanje i nagradno izlačenje

Natjecanje započinje na sam Dan bez auta 22.09. i traje dva tjedna, te nakon dostavljenih rezultata završava sa nagradnim izvlačenjem, proslavom i konferencijom za novinare 14.10.2005. godine u 19h u prostoru Zelene akcije, Frankopanska 1.

Osnovna pravila

  • U natjecanje se može uključiti svaki građanin stariji od 16 godina, koji se obvezuje da će tijekom dva tjedna natjecanja barem dva putovanja automobilom zamijeniti sa alternativom kao što je javni prijevoz, bicikl, pješačenje ili rad od kuće.
  • Natjecatelji bilježe koliko su kilometara putovanja autom uštedjeli, koje su zamjensko prijevozno sredstvo koristili, koliko su njime bili zadovoljni, da li su smanjili novčane troškove i da li će i u budućnosti nastaviti manje koristiti automobil.
  • Prijave se primaju zaključno sa 22.09.2005. Bilježenje rezultata počinje 22.09.2005 i traje zaključno do 06.10.2005. Svi rezultati koji poštom ili e-mailom pristignu do 13.10.2005 ulaze u nagradno izvlačenje.
  • Svi natjecatelji koji sudjeluju u nagradnom izvlačenju dobivaju i priznanje o sudjelovanju.

Ostale prednosti

Pored nagrada, neizravne dobrobiti uključenja građana u natjecanje su i bolje zdravlje zbog vježbe, ušteda novaca i vremena potrošenog na putovanje i traženje parkirnog mjesta. Također, građani Zagreba će zbog smanjenja uporabe vozila biti manje izloženi riziku od nesreća, buke i zagađenja, sa više slobodnog mjesta za pješake i smireniji život. Manje uporabe automobila znači i manje stakleničkih plinova ispuštenih u atmosferu, čime se direktno pomaže usporavanju i ublažavanju utjecaja klimatskih promjena.

Prijave i detaljnija uputstva

Možete se prijaviti na nekoliko načina. Molimo Vas da prijavu izvršite samo jednom. Po izvršenoj prijavi svaki natjecatelj putem pošte, e-maila ili osobnim dolaskom u Zelenu akciju dobije detaljna uputstva te adresiranu povratnu omotnicu (samo ako se rezultati šalju nazad poštom).

Direktna prijava – dođite i prijavite se:

  • Ciklocentar, Jurja Ves 30a, radnim danom od 09-20h, subotom 09-14h
  • Zelena akcija, Frankopanska 1, radnim danom od 10-18h, Ivan Posinjak
  • Dan bez auta 22.09, Preradovićev trg , rikša Zelene akcije od 10-18h

Prijava e-mailom:

  • ivsha@zelena-akcija.hr
    Pošaljite e-mail sa naslovom Prijava za nagradno natjecanje "Život bez auta" te ćete dobiti e-mail sa detaljnim uputstvima

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.