hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Bilten Zelenog telefona, studeni 2009.

Bilten br. 11, 2009. U mjesecu studenom primili smo 111 prijava građana. Gotov je i 17 Izvještaj o radu Zelenog telefona za razdoblje od listopada 2008. do listopada 2009. 

U mjesecu studenom primili smo 111 prijava građana. Najveći broj prijava stigao je za kategoriju otpad, čak 50 prijava. Slijede kategorije zelenilo s 22 prijave i razno s 12 prijava. Za svaku ostalu kategoriju bilo je manje od 10 prijava. Gotov je i 17 Izvještaj o radu Zelenog telefona (ZT) od njegova osnivanja 1992. godine. Izvještaj je za razdoblje od listopada 2008. do listopada 2009. 
Cijeli bilten možete pročitati klikom na link "opširnije" (niže) ili u PDF formatu ovdje:

Zračenje

  • Postavljen je repetitor u Odranskoj ulici k. br. 145 na privatnu kuću, bez suglasnosti susjeda. ZELENILO • U parku u Pasarićevoj ulici parkiranju se automobili.
  • Park i dječje igralište između Pavkovićeve ulice, Crvenog križa i ulice Ljudevita Posavskog neprestano je pun parkiranih automobila.
  • U Bleiweissovoj ulici kod k. br. 18 nalazi se topola koju susjedi žele srušiti.
  • Sjeći će se stabla u ulici Lj. Posavskog kod k. br. 16. Dozvole za sječu postoje.
  • Posječen je drvored u Tkalčićevoj ulici ispred trgovačkog centra Kaskada. Predstavnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode izvršio je očevid i ustanovio da je drvored lipa koji je bio zasađen u travnatom pojasu uzduž Tkalčićeve ulice, u potpunosti uklonjen te je površina nekadašnjeg drvoreda popločana. Prijava je odmah proslijeđena nadležnim inspekcijskim službama koji će provesti postupak za povrat predmetne površine u prvobitno stanje sadnjom zamjenskog drvoreda.
  • Na javnoj zelenoj površini u ulici Malešnica ispred k. br. 3, posječeno je stablo.
  • Svakog vikenda na privatnoj parceli u Parku šume Jelenovac sruše se dva stabla.
  • Fan club Dulce Marie želi posaditi nekoliko stabala u Zagrebu.

Promet

  • Nakon našeg zahtjeva da se postave zaštitni stupići na nogostup Ulice neznane junakinje i Ulice kneza Branimira, Odjel za promet pri Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet odredio je postavu stupića radi sprječavanja parkiranja i vožnje automobilima po nogostupu.

Tlo

  • Zaposlenici poduzeća Odak na uglu Koturaške i Runjaninove ulice, peru kamione na otvorenom prostoru. Masno ulje odlazi u zemlju

Otpad

  • U Kapucinskoj ulici kod parka, uklonjen je spremnik za staklo i nije vraćen.
  • Divlji deponij građevinskog i glomaznog otpada nalazi se na privatnoj površini u Trsteničkoj ulici između k.br. 39 i 40 u Gornjoj Dubravi.
  • Više od godinu dana traje odlaganje građevinskog otpada u ulici Sjevernjak. S odlaganjem otpada započela je tvrtka Zavelim, a sada nastavlja tvrtka Bingo. Dovezeni otpad prekriva površinu 700 – 1000 kvadratnih metara u sloju debelom oko tri metra.

Gradnja

  • Nakon naše prijave Uprava za inspekcijske polove obavila je nadzor na adresi Savska Opatovina b.b., gdje je na javnoj zelenoj površini izgrađena samouslužna autopraonica. Inspekcija je utvrdila kako je autopraonica sagrađena bez građevinske dozvole i doneseno je rješenje o uklanjanju iste.

Gotov je sedamnaesti Izvještaj o radu Zelenog telefona (ZT) od njegova osnivanja 1992. godine. Protekle godine, od listopada 2008. godine do listopada 2009. godine (godišnje razdoblje o kojem se izvještava, ne poklapa se s kalendarskom godinom jer Izvještaj podnosimo u XI mjesecu kako bismo do početka sljedeće godine dobili iz gradskog proračuna novac za naš rad) primili smo 1348 prijava građana. To znači da smo mjesečno primili u prosjeku 113 prijava.

Od ukupno 1348 primljenih prijava, iz Zagreba stiže 979 prijava ili 73 %. Iz Zagrebačke županije primili smo 116 prijava ili 8,6%, iz ostatka Hrvatske 246 prijava ili 18%, a iz inozemstva smo primili 7 prijava ili 0,5%.

Dokumenti

 Bilten Zelenog telefona, studeni 2009

PDF 201 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.