hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Akcija ispred INA-e za Svjetski dan akcija protiv klimatskih promjena - Izvješće sa akcije

Za akcija ina klimatske promjene 005

Zelena akcija poziva buduću Vladu RH na odlučno smanjenje emisija stakleničkih plinova. Krajnje je vrijeme da se poticanju obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Povodom održavanja konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (Bali, Indonezija 3.-14. prosinca 2007.) i Svjetskog dana akcija protiv klimatskih promjena, Zelena akcija poziva buduću Vladu RH na odlučno smanjenje emisija stakleničkih plinova. Krajnje je vrijeme da se poticanju obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, kao glavnoj mjeri za smanjenje opasnih emisija stakleničkih plinova, u vladinoj politici da status kakav zaslužuje: status jedne od najučinkovitijih razvojnih gospodarskih politika.

Aktivisti Zelene akcije su danas u 11:00 održali prosvjednu akciju ispred poslovne zgrade INE, ne samo zato što emisije ugljičnog dioksida (CO2) iz transportnog sektora čine blizu trećine ukupnih emisija CO2 u Hrvatskoj, već i stoga što nas je isprovocirala nova "promotivna" kampanja INE svojim bezočnim varanjem javnosti.

Tvrdnje iz kampanje kako INA "uči od prirode" i kako su "sačuvali okoliš" uvreda je zdravom razumu javnosti u Hrvatskoj, a pogotovu tisućama ljudi koji su izravno izloženi otrovnim emisijama i zagađenjima iz Ininih rafinerija.

Ukratko, Zelena akcija smatra kako je ova kampanja
obična SPRDAČINA!

Dokumenti

ZA_akcija_ina_klimatske_promjene_priopcenje_20071207

PDF 89.4 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.