hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

3000 popravaka u Biciklopopravljaoni!

Biciklopopravljaona, volonterski biciklistički servis pod okriljem Zelene akcije, u kojem građani mogu besplatno, sami ili uz pomoć prisutnih volontera, popraviti svoj bicikl, zabilježio je jučer tritisućiti popravak.

U knjigu gostiju Biciklopopravljaone se kao tritisućiti upisao Ognjen Bašić, kojem su tom prilikom čestitali Bernard Ivčić, predsjednik Zelene akcije i Eugen Vuković, voditelj info centra Zelene akcije, iz kojeg je i potekla inicijativa za osnivanje Biciklopopravljaone. Tritisućiti korisnik je dobio i mali poklon – set za krpanje guma i pastu za pranje ruku u platnenoj vrečici Zelene akcije, kojeg mu je uručio volonter Biciklopopravljaone Stipe Kalajžić.

Biciklopopravljaona je s radom počela 27. kolovoza 2009. godine i od tada je svoje usluge građanima redovito pružala jednom tjedno, svaki tjedan, gotovo bez iznimke, uključujući i praznike. U tom periodu je, osim 3000 zabilježenih popravaka, građanima doniran i velik broj biciklističkih djelova (koji su, ponovo, bili donacija drugih korisnika Biciklopopravljaone), kao i nekoliko desetaka gotovih bicikala. Kroz Biciklopopravljaonu je od otvaranja prošlo tridesetak volontera, a trenutno ih je aktivno petnaestak. Osim toga, u organizaciji Biciklopopravljaone je u tri navrata održan skup “Posvećenje biciklističkog proljeća”, na kojem su stručnjaci i aktivisti različitih profila raspravljali o pitanjima biciklizma i biciklističkog transporta, te još nekoliko društvenih događanja. Općenito, može se reći da je Biciklopopravljaona postala ne samo mjesto gdje se popravljaju bicikli, nego i mjesto druženja i susreta ljubitelja bicikala i okolišnih aktivista te je, vjerujemo, doprinijela popularizaciji bicikla kao transportnog sredstva u posljednjih nekoliko godina.

Fotografije snimljene povodom tritisućitog popravka pogledajte ovdje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.