hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Zelena akcija dobila novu predsjednicu!

U petak, 18. studenog 2016. godine, izborna Skupština Zelene akcije izabrala je Željku Leljak Gracin za novu predsjednicu Zelene akcije (ZA), nakon njenog 10-godišnjeg volonterskog i profesionalnog rada u Zelenoj akciji.

Željka Leljak Gracin je pravnica po struci, ali osobito ističe kako je prvenstveno aktiviskinja za zaštitu okoliša i prirode, a tek onda pravnica i sve ostalo. Željka u Zelenoj akciji vodi Program prava okoliša, sudjelovala je u pripremi i provedbi brojnih projekata, članica je Upravnog odbora posljednjih 7 godina, a u dva je perioda obavljala i dužnosti potpredsjednice. Također, u prošlom sazivu Savjeta za razvoj civilnog društva bila je predsjednica tog tijela te se osim zaštitom okoliša i prirode, u posljednjih nekoliko godina, predano bavi očuvanjem i daljnjim razvojem civilnog društva u Hrvatskoj.   

Na Skupštini je izabran i novi Upravni odbor Zelene akcije u sastavu:  Luka Tomac, Jagoda Munić, Enes Ćerimagić, Sven Janovski, Daniela Jovanova Ivanković i Marko Košak. Skupština je izabrala i novi Nadzorni odbor u sastavu:  Vesna Teršelič, Dražen Šimleša i Mirela Travar. I na kraju, članice i članovi ZA usvojili su i Izvještaj o radu ZA za 2016. godinu te Plan rada kao i  Financijski plan za 2017. godinu.  

Dosadašnji predsjednik Zelene akcije, Bernard Ivčić, nakon 4 i pol izuzetno uspješnih godina na čelu udruge, nije se ponovno kandidirao za predsjednika, ali ostaje dalje raditi na Transportnom programu Zelene akcije. Također, Bernard postaje počasni član Vijeća Zelene akcije, što je savjetodavno tijelo Upravnom odboru, a članice i članovi zahvalili su mu na odličnom vođenju udruge te mu čestitali na ostvarenim uspjesima. Da podsjetimo, za vrijeme njegova mandata uspješno su okončane kampanje Ombla, Plomin C, Ne damo naše autoceste i S.O.S. za Jadran, a što nikako ne bi bilo moguće bez njegovog promišljenog i motivirajućeg vodstva što profesionalnog tima ZA, što aktivista i volontera te vanjskih partnera Zelene akcije.
 

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.