hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Vidra živi u rijeci Lici!

Zpvelebit

Znanstveno istraživanje je potvrdilo – vidra živi u rijeci Lici!

Znanstveno istraživanje je potvrdilo – vidra živi u rijeci Lici!

Rezultati jednotjednog istraživačkog kampa na rijeci Lici u Kosinju 

Zelena akcija, WWF Mediteranski program (Svjetski fond za zaštitu prirode) i ekološka udruga Eko-Kosinj tijekom jednotjednog istraživačkog kampa na rijeci Lici u Kosinju dokazali su postojanje i rasprostranjenost vidre Lutra lutra L. u toj rijeci.

Sudionici kampa bili su studenti biologije, članovi udruge studenata BIUS, studenti veterine, predstavnici Zelene akcije i lokalno stanovništvo, a stručno vodstvo su bile Marcela Roche iz Češke (Czech Otter Foundation Fund) i Milena Šijan.

Kamp i istraživanje dio je višegodišnjeg projekta Zeleni pojas Velebit, s ciljem zaštite biološke raznolikosti šireg područja Velebita i promicanja održivog razvoja, koji provodi Zelena akcija u suradnji s WWF-om. Jedan od podciljeva ovog projekta je osiguravanje zaštite biološkom analizom izabranih prioritetnih biljnih i životinjskih vrsta (od kojih je jedna i vidra), kao i razvijanje i potom primjenjivanje plana zaštite vidri.

Za više informacija:
O projektu Zeleni pojas Velebit

Dokumenti

Priopćenje za medije - Vidra živi u rijeci Lici!

PDF 412 KB

Priručnik za vidre

PDF 874 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.