hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Uključite se u online akciju: #ostajemdoma ali ne dam svoja prava!

Ostajemdoma

Iako smo svi doma, možemo i trebamo braniti svoja ljudska prava! Uključite se u online akciju!

Naime, uskoro bi se moglo ozakoniti široko praćenje lokacije mobitela svih građanki i građana putem novog Zakona o elektroničkim komunikacijama. Zelena akcija je zajedno s velikim brojem organizacija civilnog društva na ovo reagirala prošlog tjedna.

Zakon nije izglasan prošli tjedan u Saboru (iako je bio upućen po hitnom postupku), već je vraćen na doradu Vladi. No ovog tjedna to nije bila jedna od tema na sjednici Vlade pa se to očekuje idući tjedan.

Stoga, uključite se u online akciju slanja e-mailova Predsjedniku Sabora te zastupnicama i zastupnicima tako da samo kliknete na ovu poveznicu (mail možete modificirati).

Ili ako vam je lakše, kopirajte tekst e-maila koji se nalazi ispod i pošaljete na sljedeće adrese: predsjednik@sabor.hr ; gradjani@sabor.hr i klubhdz@sabor.hr i ostalim klubovima zastupnika.

Dodatno, možete podijeliti ovu Facebook objavu i Tweet kako bi akcija došla do što šireg broja ljudi.

[E-MAIL]

Naslov: #ostajemdoma, ali ne dam svoja prava
 

Poštovani Predsjedniče, poštovane zastupnice i zastupnici Sabora,

s obzirom na to da vašom funkcijom predstavljate sve naše građanke i građane pa i mene, držim vas osobno odgovornima za donošenje Zakona o elektroničkim komunikacijama koji ostavlja mogućnost praćenja lokacije svakog mobitela u Hrvatskoj.

Apeliram na vas da iskoristite svoju moralnu, građansku i političku dužnost i da inzistirate na odredbama koje će ograničiti trajanje mjere praćenja, propisati načine postupanja s prikupljenim podacima, njihovo čuvanje, uništavanje i nadzor.

Želim odgovornu vlast, solidarno društvo i da se odnosi svih ljudi i institucija u Hrvatskoj temelje na povjerenju.
 
Hvala svima i ne dajmo svoja prava!

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.