hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Trening: strategija za klimatsku pravdu

Tumblr ccc200e4b548db2bb071587d24727078 d5ed64c7 1280

Od 30. studenog do 7. prosinca je Luka Tomac, voditelj klimatskog programa Zelene akcije, sudjelovao na treningu u centru Ulex u Španjolskoj. Cilj treninga bio je povezati aktiviste_kinje, organizacije i razne stručnjake na temu klimatskih promjena te aktivno doprinijeti izgradnji europskog klimatskog pokreta.

U nastavku su dojmovi s treninga:

Strateško planiranje, detaljne analize politika i procesa te definiranje novog smjera u borbi protiv klimatskih promjena bile su najbitniji elementi traninga koji je trajao osam dana.

Učenje od drugih organizacija, koje se temom bave isključivo na nacionalnom nivou, izuzetno su vrijedno iskustvo jer otvaraju nužan prostor za refleksiju o našem radu kroz analize pozitivnih i negativnih iskustava svih sudionika_ca. Radionica o principima i primjeni metodologije uokvirivanja temeljeno na vrijednosti ("value based framing") je nešto što treba dodatno izdvojiti te je daleko najkorisnija metodologija koja je bila prezentirana. Metoda kroz koju je redefiniran klasičan proces planiranja te postavlja ključne vrijednosti na sam početak planiranja kampanja iz čega proizlaze svi idući koraci  u procesu definiranja saveznika, zajedničkih ciljeva te konkretnih aktivnosti.

Osim formalnog dijela, izuzetno korisni i inspirivativni bili su i neformalni razgovori te činjenica da smo se nalazili na lokaciji koja je dovoljno izolirana da događaj uspije u namjeri odmaka od svakodnevice. Istovremeno, sam krajolik je bio dodatan element koji je doprinio vrlo pozitivnom iskustvu.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.