hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Trening "Ekologija društvenih pokreta"

Img 20211017 094638

Eugen Vuković i Sara Matić iz Zelene akcije sudjelovali su na treningu „Ecology of Social Movements“ koji se održao u periodu od 16. do 23. listopada u Španjolskoj.

Trening se sastojao od brojnih vježbi, rasprava i razmjena znanja i iskustava te prezentacija koncepata i metoda koje se mogu koristiti u proučavanju i usmjeravanju društvenih pokreta. Pristupi koje su predstavnici Zelene akcije naučili korisni su za ostvarivanje bolje suradnje među udrugama i inicijativama u pokretima, kreiranju zajedničke strategije, korištenja vlastitih sposobnosti i resursa te društvenih prilika za ostvarenje promjene u društvu.

Na treningu su upoznali inspirativne ljude iz različitih europskih zemalja, dijelili svoja iskustva i raspravljali o načinima zajedničkog djelovanja: „Nakon ovog treninga, vjerujem da imam bolje razumijevanje društvenih promjena i naše uloge u njima i načina na koje se može povećati utjecaj na njih. Vjerujem da ću nakon ovog treninga imati priliku raditi na još većoj koheziji klimatskog pokreta u Hrvatskoj“.

Pročitajte više o Sarinom i Eugenovom osobnom iskustvu s treninga na blogu Zelene akcije.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.