hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Tečaj popravljanja bicikala s obveznim volontiranjem!

Slikica

Biciklopopravljaona, besplatni volonterski servis za (samo)popravak bicikala koji djeluje pod okriljem Zelene akcije, organizira vrlo opsežan i ozbiljan tečaj popravljanja bicikla. Na ovom tečaju, osim sadašnjih volontera Biciklopopravljaone, želimo uključiti do 7 sudionika koji još nisu volontirali. Polaznici ovog opsežnog (i potpuno besplatnog!) tečaja imaju obvezu volontiranja u biciklopopravljaoni još 3 mjeseca nakon njegova završetka.

Za sudjelovanje u tečaju nije potrebno imati prethodno znanje. Učit će se vrlo polako i vrlo detaljno - počet ćemo s krajnje jednostavnim problemima i popravcima, a završiti s dosta naprednima. Naglasak je na tome da svi sudionici dobiju priliku raditi vlastitim rukama! Iz tog razloga će pojedinačna predavanja/radionice trajati vrlo dugo (od 3-6 sati). Radionice će biti podjeljene po temama, tj. djelovima i sustavima bicikla. Predavači će se izmjenjivati – radionice o svakoj pojedinoj temi će voditi oni volonteri biciklopopravljaone koji se u nju najbolje razumiju. Predavanja će se u pravilu održavati nedjeljom (ne nužno svaku nedjelju) i bit će ih minimalno 13. S obzirom da ćemo u ljetnim mjesecima vjerojatno napraviti višetjednu pauzu, tečaj će se razvući kroz veći dio ove godine.

Kao što smo već naglasili, prethodno znanje nije bitno. Ono što nas zanima je entuzijazam i spremnost da se tečaj pohađa od početka do kraja (ne bi se smjelo previše izostajati), a polaznici će trebati volontirati u biciklopopravljaoni najmanje 3 mjeseca nakon završetka tečaja (biciklopopravljaona radi svaki četvrtak od 17:00 do 20:00). Pri odabiru polaznika naročito ćemo cjeniti ako znanje stečeno na radionici možete primjeniti u sklopu neke druge inicijative ili projekta čiji je cilj opće dobro. Da bi se prijavili na tečaj potrebno je ispuniti ovaj obrazac i poslati ga na e-mail adresu: biciklopopravljaona@zelena-akcija.hr  do ponedjeljka 17.3., do ponoći. Za sva pitanja vezana uz tečaj također se možete obratiti na gore navedeni e-mail.

Datumi održavanja su za sada određeni za prvih 6 radionica, a o datumima narednih radionica dogovorit ćemo se sa sudionicima u kasnijoj fazi tečaja. Datumi održavanja prvih 6 radionica su slijedeći:

  • Nedjelja, 23.3.
  • Nedjelja 30.3.
  • Nedjelja 6.4.
  • Nedjelja 13.4.
  • Nedjelja 27.4.
  • Nedjelja 11.5.

Sve radionice počinju u 11:00 sati, a održavaju se u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu.


--

Tečaj popravljanja bicikala se održava u sklopu projekta “Laboratorij za uradi-sam održivost” kojeg provodimo u suradnji s organizacijom Unabhängigen Institut für Umweltfragen (UfU) te uz potporu Njemačke savezne zaklade za okoliš (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU)

Dokumenti

Obrazac za prijavu na tečaj popravljanja bicikala

PDF 15.5 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.