hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Škole održivosti - radionica izrade solarnih kolektora

Fotka za naslovnicu

U sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti" u subotu, 30. studenog, u prostorijama kluba Močvara održana je prva praktična radionice izrade solarnih kolektora.

Na radionici je sudjelovalo 18 učenika i učenica, kao i njihovi profesori iz Klasične gimnazije u Zagrebu, Škole primijenjene umjetnosti u Zagrebu i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, koji su uz pomoć stručnjaka iz Zelene akcije izgradili dva solarna kolektora za zagrijavanje vode.

Solarni kolektor je relativno jednostavna tehnologija kojom se koristi solarna energija za zagrijavanje vode i jednostavne je primjene u kućanstvu. Učenici i učenice su naučili_e kako funkcionira tehnologija, ali i kako se u kućnoj radinosti takav sustav može samostalno izgraditi.

Cilj radionice bio je približiti učenicima koliko je solarna tehnologija lako dostupna, jednostavna i bezopasna te da se i vrlo lakim metodama puno može napraviti za održivost.

Više fotografija s radionice nalazi se OVDJE.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.