hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Škola održivosti 2015.

Od 12.-19. srpnja 2015. godine održan je prvi ljetni kamp „Škola održivosti“ na Šolti u sklopu EU projekta „Škola održivosti u Europskoj godini razvoja 2015 i nakon“ koji traje 3 godine i okuplja 23 partnera iz cijele Europske unije, posebice grupe Friends of the Earth mreže koja je najveća mreža okolišnih organizacija na svijetu.

Ljetni kamp „Škola održivosti“ je okupio 35 sudionika iz cijele Hrvatske sa manjim i većim iskustvom na području zaštite okoliša. Ideja je bila mladim ljudima iz Hrvatske (studentima/icama, aktivistima/kinjama...) koji su zainteresirani za teme okoliša, aktivizma, održivosti te klimatske i socijalne pravde pružiti prostor za diskusiju, razmišljanje te zajednički rad kroz smišljanje praktičnih rješenja.

„Škola održivosti“ u prostoru Solarne akademije na Šolti se kroz evaluaciju pokazala kao puni pogodak među sudionicima jer je kroz učenje, razmjenu ideja i stajališta kroz mnoge diskusije te prikazivanje filmova pružila prostor i za sklapanje prijateljstva, kreativnost, otvorenost prema različitim mišljenjima te praktični rad i odgovorno ponašanje u prirodi.

Stoga se veselimo daljnjim aktivnostima ljetne škole koje kroz sljedeće 2 godine planiramo organizirati na Solarnoj akademiji na Šolti.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.